Reizen is meestal top. Soms iets minder. Wanneer je spullen kapot gaan bijvoorbeeld, of wanneer iets gaat lekken of als je simpelweg geen ruimte meer hebt om iets mee te nemen. Irritant! Maar gelukkig kun je heel veel dingen makkelijk oplossen met producten die je zelf al in huis hebt. Vandaag weer drie nieuwe DIY tricks voor op reis!

1. KABELS BIJ ELKAAR

Oplader voor je telefoon? Check. Oplader voor je tablet? Check. Oplader voor je camera? Check! Tegenwoordig gaat er vrijwel niemand meer op reis zonder z’n portie elektronica op zak. En ja, al die apparaten moeten zo nu en dan ook weer opgeladen worden en dus sleep je al die kabels ook verplicht mee. Raak jij al ze ook altijd kwijt? Ik stop ze tegenwoordig in een oude brillenkoker, zo zit alles makkelijk bij elkaar. Nooit meer problemen gehad!

2. SIERADEN OPBERGEN

Als vrouw is een dag zonder sieraden, vaak een dag niet geleefd. Ook op reis niet! Om te voorkomen dat je kettingen in de knoop raken, dat je je linker oorbel kwijtraakt of dat je ringen weer nergens te vinden zijn, heb ik een simpele, maar oh zo handige oplossing voor je: stop het vanaf nu in een leeg zeepdoosje, Ć³f, nog handiger, in een pillendoosje. Je weet wel, die bakjes waarin je zeven verschillende vakjes hebt. Ideaal!

3. MULTIFUNCTIONELE BADMUTS

Ga je op reis, dan neem je hoogstwaarschijnlijk vast nog wel een extra paar schoenen of slippers mee, naast wat je onderweg al aan je voeten hebt zitten. Grote kans dat je ze al lang hebt ingelopen en dat er dus ook wat vuil aan zit. Zonde als ze je kleding en andere spullen bevuilen terwijl ze in je koffer of backpack zitten. Doe er een plastic zak omheen of nog handiger, een badmuts! Door het elastiek blijft het schoeisel goed klem zitten en neemt het net even weer minder ruimte in dan een plastic zak.

Heb jij nog fijne DIY tips?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’