Eigenlijk is elk moment van het jaar het perfecte moment om te beginnen aan je eerstvolgende reis. Elke dag, elke week, elke maand. Ieder ogenblik zal je namelijk weer andere, unieke herinneringen brengen. Je leest hier elke maand waarom je juist nú op reis moet; heb je gelijk een goed excuus om last-minute vrij te nemen bij je baas. 

1. De zomer in Nederland lijkt nu toch wel echt voorbij. Met de nodige regen van nu is het geen slecht plan om de zomer nog even te verlengen op een bestemming waar de zon wél schijnt.

2. De grote toeristenstroom is weer thuis, waardoor je de drukte maar mooi vermijdt als je nu weg gaat.

3. Op bestemmingen waar het in de maanden juli en juli bloedheet is, is het in september juist net even wat aangenamer qua temperatuur.

4. Het laagseizoen is weer begonnen! Dat betekent veel goedkopere overnachtingen.

5. En goedkopere vliegtickets.

6. Het idee dat jij nog weggaat terwijl al je collega’s alweer terug zijn.

7. Het vooruitzicht dat de herfst en winter nog komen en nog héél lang duren is al reden genoeg om nog even te wieberen.

8. Vanaf eind september heb je weer kans om het noorderlicht te spotten! In het noorden van Noorwegen is ‘ie dit jaar zelfs al aan het begin van deze maand gespot.

9. Je tekort aan Vitamine D vult zich niet natuurlijk vanzelf aan.

10. Nu het hoogseizoen voorbij is zijn veel reisartikelen in de uitverkoop. En ja, die nieuwe aankopen moet je natuurlijk wel meteen in gebruik nemen!

Heb jij nog reisplannen voor deze maand?

Credits hoofdfoto: Laura Coolen
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒