Dat Canada al een tijdje hoog op m’n wensenlijstje staat, is je vast niet ontgaan. Het land heeft zo veel te bieden! Of je nu van de natuur houdt of juist graag op citytrip gaat, of het gewoon graag wil combineren, de keuze is er reuze. Ik weet dat ik pas net terugben van m’n trip door AziĆ«/AustraliĆ«, maar stiekem ben ik mijnĀ Canada rondreisĀ in m’n hoofd al uitgebreid aan het plannen. Eerder schreef ik al over de mogelijkheden in de winterĀ en de vijf highlights die ik sowieso wil meepakken. Nu is het tijd voor de steden! Want deze twee pareltjes trokken gelijk mijn aandacht.Ā 

Waarschijnlijk is de eerste stad waar je aan denkt bij Canada: Montreal. Snap ik, was bij mij ook het geval. Maar des te meer reden om verder te kijken dan mijn neus lang is, want in zo’n groot land moet er toch wel meer stadsleven te ontdekken zijn. Twee metropolen die ik – naast Montreal – zĆ©ker wil bezoeken: Quebec City en Toronto.

Canadese steden

En dit is waarom: je kunt er prima op budget naartoe gaan, eten staat overal centraal Ć©n ze zien er ook nog eens prachtig uit. Enkele tips voor budgetvriendelijke activiteiten in de stad:

1. Quebec City

Canada is in een aantal opzichten een land met twee kanten. Zo is een groot deel voorzien van Engelse invloeden, maar hebben ook de Fransen een flinke stempel achter gelaten. Dat is in Montreal zo, maar ook in Quebec City. Over deze stad gesproken, die heeft ook twee uitersten qua klimaat: het maakt een groot verschil of je winter of zomer gaat. Beiden een aanrader, maar wat je inpakt is net even anders.

De grootste activiteiten van Quebec City vinden vooral plaats tijdens de lente, wanneer de sneeuw nog volop aanwezig is. Eten staat echter het hele jaar centraal, precies my cup of tea. Een echte aanrader is een lokale specialiteit die hier in de winter op bijna iedere straathoek te vinden is: Maple Syrup Taffy. Deze goedkope snack is net zo ingenieus als het Canadees is. Er wordt op een plaat met speciaal geprepareerde sneeuw wat beroemde maple syrup gegoten. Dit alles wordt tot een snack gedraaid en vervolgens op een stokje opgegeten. Gezien de ingrediƫnten goedkoop zijn en het volop aangeboden wordt, kost dit omgerekend meestal nog geen euro.

Canadese steden

In de zomer komt Quebec City juist tot leven als toeristenstad met een cultureel verleden. Deze stad werd namelijk van oudsher gebruikt door Canadezen uit het hele land voor uitstapjes. Zonder twijfel is de grootste attractie van de stad het Chateau Frontenac. Dit hotel, dat letterlijk het grootste gebouw van de stad is, wordt jaarlijks overspoeld door toeristen. Wat mij zo leuk lijkt aan deze plek is de promenade die rondom dit gebouw is aangelegd. Deze Terrasse Dufferin bruist tijdens de zomermaanden van de leuke activiteiten. Je kunt hier heerlijk zitten en genieten van het uitzicht over de stad en de haven. Iedere avond zijn hier veel straatartiesten actief met verschillende acts.

Canadese steden


2. Toronto

Nuchter, down to earth, maar wel met een beetje flare. Dat schijnt DE combinatie te zijn van Toronto, ook wel bekend alsĀ de culturele meltingpot van Canada. Als jij tijdens jouw vakantie in Canada naar Toronto gaat zijn er genoeg activiteiten die zowel betaalbaar als leuk zijn. Toronto is bijvoorbeeld omgeven door een aantal eilandjes. Welke je ook kiest, je krijgt er gegarandeerd een prachtig uitzicht over de stad. Ook kun je hier je hart ophalen in de parken, het bos en zelfs op het strand. Juist omdat de eilanden (nog) niet zo bekend zijn, kun je hier Ć©n heel goedkoop naartoe Ć©n is het ook nog eens lekker rustig.

Canadese steden

Toronto zelf is niet per definitie een goedkope stad. Voor het bezoeken van de CN tower moet je bijvoorbeeld behoorlijk diep in de buidel tasten. Maar gelukkig zijn er alternatieven! Wil je toch een mooi en romantisch uitzicht over de stad hebben en iets lekkers eten? Ga dan naar de Panorama Lounge. Deze plek geeft een prachtig uitzicht over de stad vanaf de 51ste etage. En alhoewel het eten hier niet perse goedkoop is, is het in verhouding juist weer goed betaalbaar. Ter vergelijking: een ticket voor de CN tower kost je zo 38 dollar. Voor datzelfde bedrag heb je een behoorlijke maaltijd en twee drankjes in de Panorama Lounge.

Canadese steden

Er zijn ook genoeg goede opties voor reizigers die wat goedkoper willen eten en de meltingpot van de stad willen zien. Door het gehele centrum (en natuurlijk in de verschillende specifieke wijken) vind je Koreaanse, Chinese, Griekse, Italiaanse en Indiase invloeden. Dit zie je terug in de gastronomische zaken, maar ook in de sfeer. Zo zijn veel winkels en straten versierd met cultureel relevante werken, afhankelijk van in welk deel van de stad je je begeeft. Lijkt me heel tof om te zien!


Ben jij al eens in Canada of een van deze steden geweest? Ik ben benieuwd naar je mening!

.

.samenwerking

 

author-sign
Related Tags:

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’