Canadese steden
Canadese steden

Waarom je deze twee Canadese steden op je wishlist wil zetten

Dat Canada al een tijdje hoog op m'n wensenlijstje staat, is je vast niet ontgaan. Het land heeft zo veel te bieden! Of je nu van de natuur houdt of juist graag op citytrip gaat, of het gewoon graag wil combineren, de keuze is er reuze. Ik weet dat ik pas net terugben van m'n trip door Azië/Australië, maar stiekem ben ik mijn Canada rondreis in m'n hoofd al uitgebreid aan het plannen. Eerder schreef ik al over de mogelijkheden in de winter en de vijf highlights die ik sowieso wil meepakken. Nu is het tijd voor de steden! Want deze twee pareltjes trokken gelijk mijn aandacht. 

Dat Canada al een tijdje hoog op m’n wensenlijstje staat, is je vast niet ontgaan. Het land heeft zo veel te bieden! Of je nu van de natuur houdt of juist graag op citytrip gaat, of het gewoon graag wil combineren, de keuze is er reuze. Ik weet dat ik pas net terugben van m’n trip door Azië/Australië, maar stiekem ben ik mijn Canada rondreis in m’n hoofd al uitgebreid aan het plannen. Eerder schreef ik al over de mogelijkheden in de winter en de vijf highlights die ik sowieso wil meepakken. Nu is het tijd voor de steden! Want deze twee pareltjes trokken gelijk mijn aandacht. 

Waarschijnlijk is de eerste stad waar je aan denkt bij Canada: Montreal. Snap ik, was bij mij ook het geval. Maar des te meer reden om verder te kijken dan mijn neus lang is, want in zo’n groot land moet er toch wel meer stadsleven te ontdekken zijn. Twee metropolen die ik – naast Montreal – zéker wil bezoeken: Quebec City en Toronto.

Canadese steden

En dit is waarom: je kunt er prima op budget naartoe gaan, eten staat overal centraal én ze zien er ook nog eens prachtig uit. Enkele tips voor budgetvriendelijke activiteiten in de stad:

1. Quebec City

Canada is in een aantal opzichten een land met twee kanten. Zo is een groot deel voorzien van Engelse invloeden, maar hebben ook de Fransen een flinke stempel achter gelaten. Dat is in Montreal zo, maar ook in Quebec City. Over deze stad gesproken, die heeft ook twee uitersten qua klimaat: het maakt een groot verschil of je winter of zomer gaat. Beiden een aanrader, maar wat je inpakt is net even anders.

De grootste activiteiten van Quebec City vinden vooral plaats tijdens de lente, wanneer de sneeuw nog volop aanwezig is. Eten staat echter het hele jaar centraal, precies my cup of tea. Een echte aanrader is een lokale specialiteit die hier in de winter op bijna iedere straathoek te vinden is: Maple Syrup Taffy. Deze goedkope snack is net zo ingenieus als het Canadees is. Er wordt op een plaat met speciaal geprepareerde sneeuw wat beroemde maple syrup gegoten. Dit alles wordt tot een snack gedraaid en vervolgens op een stokje opgegeten. Gezien de ingrediënten goedkoop zijn en het volop aangeboden wordt, kost dit omgerekend meestal nog geen euro.

Canadese steden

In de zomer komt Quebec City juist tot leven als toeristenstad met een cultureel verleden. Deze stad werd namelijk van oudsher gebruikt door Canadezen uit het hele land voor uitstapjes. Zonder twijfel is de grootste attractie van de stad het Chateau Frontenac. Dit hotel, dat letterlijk het grootste gebouw van de stad is, wordt jaarlijks overspoeld door toeristen. Wat mij zo leuk lijkt aan deze plek is de promenade die rondom dit gebouw is aangelegd. Deze Terrasse Dufferin bruist tijdens de zomermaanden van de leuke activiteiten. Je kunt hier heerlijk zitten en genieten van het uitzicht over de stad en de haven. Iedere avond zijn hier veel straatartiesten actief met verschillende acts.

Canadese steden


2. Toronto

Nuchter, down to earth, maar wel met een beetje flare. Dat schijnt DE combinatie te zijn van Toronto, ook wel bekend als de culturele meltingpot van Canada. Als jij tijdens jouw vakantie in Canada naar Toronto gaat zijn er genoeg activiteiten die zowel betaalbaar als leuk zijn. Toronto is bijvoorbeeld omgeven door een aantal eilandjes. Welke je ook kiest, je krijgt er gegarandeerd een prachtig uitzicht over de stad. Ook kun je hier je hart ophalen in de parken, het bos en zelfs op het strand. Juist omdat de eilanden (nog) niet zo bekend zijn, kun je hier én heel goedkoop naartoe én is het ook nog eens lekker rustig.

Canadese steden

Toronto zelf is niet per definitie een goedkope stad. Voor het bezoeken van de CN tower moet je bijvoorbeeld behoorlijk diep in de buidel tasten. Maar gelukkig zijn er alternatieven! Wil je toch een mooi en romantisch uitzicht over de stad hebben en iets lekkers eten? Ga dan naar de Panorama Lounge. Deze plek geeft een prachtig uitzicht over de stad vanaf de 51ste etage. En alhoewel het eten hier niet perse goedkoop is, is het in verhouding juist weer goed betaalbaar. Ter vergelijking: een ticket voor de CN tower kost je zo 38 dollar. Voor datzelfde bedrag heb je een behoorlijke maaltijd en twee drankjes in de Panorama Lounge.

Canadese steden

Er zijn ook genoeg goede opties voor reizigers die wat goedkoper willen eten en de meltingpot van de stad willen zien. Door het gehele centrum (en natuurlijk in de verschillende specifieke wijken) vind je Koreaanse, Chinese, Griekse, Italiaanse en Indiase invloeden. Dit zie je terug in de gastronomische zaken, maar ook in de sfeer. Zo zijn veel winkels en straten versierd met cultureel relevante werken, afhankelijk van in welk deel van de stad je je begeeft. Lijkt me heel tof om te zien!


Ben jij al eens in Canada of een van deze steden geweest? Ik ben benieuwd naar je mening!

.

.samenwerking

 

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


Tagged in :

4 Comments

  1. Ik vond Quebec heel erg leuk en mooi. Ik heb er ook lekker gegeten (niet onbelangrijk). Ik was er in de winter en er was net een vers pak sneeuw gevallen, best bijzonder om te zien. In Toronto is er meer te beleven, daar heb je meer de wereldstadvibe. Voor de CN-tower heb ik volgens mij 38 dollar betaald en geen 58. Nog steeds genoeg natuurlijk, maar ik wilde het uitzicht toch niet missen.

    1. Ha Shirley, je hebt gelijk, het is ook 38 dollar! Spelfoutje, heb het gelijk aangepast. Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over beide steden! :-D

  2. Leuke blog! Lijken mij ook allebei leuke steden om heen te gaan. Vancouver schijnt ook een hele mooie stad te zijn in Canada en is ook goed te combineren met Vancouver Island of een rondreis door de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarom je deze twee Canadese steden op je wishlist wil zetten

Door: Chantal Leestijd: 3 min