Soms kom je van die tips tegen waarvan je denkt: “dat ik dƔƔr niet eerder aan heb gedacht”! Geloof mij, die gedachte heb ik regelmatig. Nog steeds. Ik doe zoveel dingen zĆ³ omslachtig, je wordt er bijna eng van. Met deze vijf reistips heb ik mijn eigen leven weer ietsjes makkelijker gemaakt. En ik hoop de jouwe ook.

1. “FRAGILE”

Heb jij ook altijd het gevoel dat jouw bagage Ć”ltijd als laatste op de band terecht komt? Markeer je koffer of tas dan voortaan met een heel simpel woord: “Fragile”. Luchthavenmedewerkers zullen dan over het algemeen je bagage bovenop de kar leggen, wat betekent dat ‘ie ook als eerste op de band wordt gelegd. Hoppa, daar is je koffer al! En met een beetje geluk komt ‘ie ook wat minder gebutst het vliegtuig uit.

2. HERGEBRUIK JE SCHOENEN

Natuurlijk neem je een extra paar schoenen mee op vakantie. Normaal gesproken vul ik ze altijd met sokken bij het inpakken, maar je kunt je sneakers ook gebruiken om breekbare spullen te beschermen. Dus wat doe je voortaan met je foundation of parfum? Je stopt ze in een sok en vervolgens in je schoen. No way dat ze nog stuk gaan.

3. PLASTIC ZAKKEN

Gooi wat extra plastic tassen in je koffer of tas. Geloof mij, ze blijken altijd van pas te komen. Voor vuile was, natte badkleding, vieze schoenen… Nu zal de rest van je kleding er geen last meer van hebben. En anders gooi je ze gewoon weer weg.

4. WIFI

Kun jij ook niet zonder Wi-Fi op vakantie? Je vindt veel wachtwoorden voor hotels, restaurants en cafƩs terug bij de opmerkingen op FourSquare.

5. KUSSENSLOOP

Het ene hotel is het andere niet. Feit is wel dat er vrijwel altijd andere mensen in jouw bed hebben geslapen. Op jouw kussen. Onder jouw dekens. Hoe langer ik erover nadenk, hoe minder fijn ik het idee vind. Maar ja, je kunt je eigen bed natuurlijk niet meenemen op vakantie. Wat je wel kunt doen? Gewoon een kussensloop van thuis meebrengen! Neemt amper ruimte in en je weet in ieder geval wel zeker dat, mocht je een verloren haar tegenkomen, deze gewoon van jou of je partner is.

Op zoek naar meer handige reistips? Zie de blogposts hieronder!

Welk advies heeft jouw reisleven een stuk makkelijker gemaakt?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’