Ik schreef het al eerder: ik heb een hekel aan het inpakken van m’n koffer of reistas. Maar nu mijn nieuwe reisplannen langzaam maar zeker duidelijker worden, komt het moment dat ik daadwerkelijk moet beslissen wat ik wil meenemen ook steeds dichterbij. Gelukkig zijn er websites die tips geven om het leed wat te verzachten, en laat ik deze nou graag met je willen delen!Ā 

TIP 1

Het spreekt voor zich, maar begin niet pas een paar uur voor vertrek met het inpakken. Je weet nu al dat je dingen gaat vergeten, gaat stressen omdat het niet past en dat je strontchagrijnig wordt. Niet doen dus! Begin gewoon braaf een dag van tevoren.

TIP 2

Over het algemeen heeft iedereen een eigen koffer als ‘ie op vakantie gaat. Maar ga je met meerdere mensen dan is het misschien veiliger om je spullen te verdelen over de koffers. Mocht van iemand de bagage op Schiphol achter zijn gebleven, dan heeft iedereen altijd wel iets van zijn spullen bij de hand. Als je met vriendinnen gaat is het nog niet zo erg om je spullen niet te hebben (je kunt altijd wel wat lenen), maar om nou in de zwembroek van je vriend rond te moeten lopen… Liever niet.

TIP 3

Bedenk je goed dat de luchtdruk op 10.000 meter hoogte even iets anders is dan hier op de grond. Hierdoor kan een shampoofles of flacon met douchegel springen, en je ineens verrast worden door een koffer met een natte inhoud. Stop je vloeistoffen voor alle zekerheid in een afsluitbaar zakje: mocht de luchtdruk ervoor zorgen dat de verpakking stukgaat, dan is alleen het plastic smerig.

TIP 4

Prop je schoenen vol met sokken en stop deze langs de zijkant van je tas of koffer. Scheelt weer ruimte!

TIP 5

Vouw je t-shirts en broeken niet op, maar rol ze op! Hiermee voorkom je dat je plekken met lucht overhoudt, en des te meer kun je meenemen!

TIP 6

Om kreuken te voorkomen is het beter om zware kleding onderop te leggen en lichtere kleding bovenop. Wat ook schijnt te werken: leg vloeipapier tussen de kledingstukken.

TIP 7

Nog een tip voor minder kreuken: de vouwmethode: leg schoenen standaard op de bodem en daar bovenop je opengevouwen (dus niet opgevouwen!) jurkjes, broeken en rokjes die dus over de rand van uw koffer vallen. Op de opengevouwen kledingstukken leg je dan je topjes, t-shirts en de andere kleinere dingen, en dan pas vouw je de jurkjes etc. dicht.

TIP 8

Stop je medicijnen en huissleutels nooit in je koffer: je hebt een groot probleem als deze niet meteen meekomt! Handbagage jongens, handbagage.

TIP 9

Uiteraard wil je je favoriete douchespullen meenemen op vakantie, maar over het algemeen zitten deze in grote flacons. In het gunstigste geval hebben drogisterijen speciale reisflesjes van jouw merk, maar zo niet, koop dan kleine, lege kunstof reisflesjes en vul deze met je eigen producten. Scheelt weer ruimte!

TIP 10

Boeken meenemen op vakantie? Nee joh! Het is even een investering, maar een E-reader of iPad zorgen ervoor dat je honderden boeken mee kunt nemen, zonder dat het al te veel ruimte of kilo’s inneemt.

TIP 11

Zet de koffer thuis nog even op de weegschaal! Alle luchtvaartmaatschappijen hanteren maximum toegestane gewichten per stuks bagage. Vaak is dit 20 of 23 kg. Wil je meer meenemen zonder dat je dit van tevoren hebt aangegeven, dan kun je over het algemeen diep in de buidel tasten. En dat is natuurlijk weer onwijs zonde van je geld!

Succes met inpakken!

Bron

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’