Inpakken. Ik heb het al vaker geschreven: dat is niet zo mijn ding. Ik stel het tot het laatste moment uit, om vervolgens weer te stressen of ik wel alles heb ingepakt . Maar tegenwoordig werk ik met inpaklijsten: voor elk type trip heb ik een overzicht gemaakt van alle spullen die ik mee moet nemen. Werkt een stuk overzichtelijker en sneller, en daarbij hoef ik nooit meer bang te zijn iets te vergeten. En ik ben de beroerdste niet: ik deel ze graag met je!

Sowieso raad ik je aan om alleen met handbagage te reizen, zeker met stedentrips. Als je een beetje slim inpakt (zie ook hieronder) krijg je alles met gemak mee, ben je sneller klaar op het vliegveld (want je kunt in een keer door lopen) Ć©n je bent ook nog eens goedkoper uit. Zo hoef je nooit extra geld te betalen voor je bagage.

Inpaktips

  1. Rol je kleding op
  2. Vul je schoenen met sokken/ondergoed
  3. Maak gebruik van packing cubes (ik heb zelf deze)
  4. Verdeel je douchespullen over kleinere flesjes (bijvoorbeeld deze)

Mocht je nog een koffer zoeken, kies dan voor een variant die een zachte buitenkant heeft. Zo heb je net wat meer flexibiliteit (en kun je dus meer meenemen). Ik heb zelf de Eastpak Tranverz S: die past qua afmetingen in elk vliegtuig Ć©n is ook nog eens heel erg stil als je er mee loopt.

Inpaklijst stedentrip

Wat ik altijd inpak voor een stedentrip? Zo min mogelijk! Natuurlijk kun je drie broeken meenemen, maar met Ć©Ć©n extra kom je die drie dagen ook echt prima door! Hetzelfde geldt voor je schoenen: trek een comfortabel paar aan tijdens je vlucht en neem een extra paar mee voor ’s avonds of om af te kunnen wisselen (bijvoorbeeld in verband met blaren). Op de inpaklijst hieronder vind je dus alleen Ć©chte essentials. Wat tussen haakjes staat is alleen indien van toepassing (niet iedereen draagt bijvoorbeeld lenzen of een bril).

Inpaklijst stedentrip
Klik op de illustratie voor het volledige formaat

Download het bestand hier als PDF.

Andere inpaklijsten:


Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 24 april 2015.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’