Eigenlijk is elk moment van het jaar het perfecte moment om te beginnen aan je eerstvolgende reis. Elke dag, elke week, elke maand. Ieder ogenblik zal je namelijk weer andere, unieke herinneringen brengen. Ik geef je vandaag tien redenen waarom je in juni Ć©cht op vakantie moet; heb je mooi een aantal excuses paraat om last-minute vrij te vragen aan je baas.

1. Je vakantiegeld is binnen! Whoohoo!

2. Het is stilte voor de storm: pas aan het eind van de maand beginnen de eerste schoolvakanties en dus is het overal nog vrij rustig.

3. En alles is nog net even goedkoper dan wanneer je in juli of augustus op pad zou gaan!

4. De verplichte vrije dagen zijn achter de rug; de enige manier om hier overheen te komen is om even op vakantie te gaan.

5. Het idee dat kerst nog een half jaar duurt moet echt even gevierd worden.

6. De festivals in Nederland een beetje beu? Gelukkig zijn wij niet het enige land waar je een goed buitenfeestje kunt vieren.

7. Juni betekent ook de maand dat het in de noordelijk gelegen landen niet donker wordt: maak de midzomernacht eens mee in bijvoorbeeld Finland of IJsland!

8. Het is ook stilte voor de storm wat betreft regenseizoen in Aziƫ: vanaf juli zul je een stuk meer neerslag in veel Aziatische landen kunnen verwachten.

9. Het is de laatste maand dat banken als ING geen transactiekosten rekenen voor pinnen in het buitenland (vanaf 21 juni). Nog even gebruik van maken dus!

10. Omdat je collega’s allemaal hun zomervakantie hebben gepland in juli of augustus en je dan sowieso niet weg kunt.

Ga jij deze maand op vakantie?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’