fbpx
Reisprogramma tv
Reisprogramma tv

5x de leukste reisprogramma’s op tv op een rij

Voorlopig niet op vakantie? Dan haal je de wereld toch gewoon in huis? Met deze reisprogramma's is thuisblijven allesbehalve een straf!

Voorlopig niet op vakantie? Dan haal je de wereld toch gewoon in huis? Met deze reisprogramma’s is thuisblijven allesbehalve een straf!

Goed om te weten: sommige programma’s zijn inmiddels al even afgelopen en dus niet meer op de buis, maar nog wél online of via apps terug te zien.

1. Floortje terug naar het einde van de wereld

Floortje is terug! Dat was ze op tv, maar ook bij de mensen die ze tijdens eerdere seizoenen van ‘Floortje naar het einde van de wereld’ bezocht. Zo gaat ze terug naar Nepal, Nieuw-Zeeland, Sint-Helena, Groenland, Engeland en Jemen. Bijzonder om te zien waar de oude bekenden nu staan, wat ze in de tussentijd hebben meegemaakt en hoe de bestemming er nu bij ligt. Is er veel veranderd?

Waar te zien: NPO Start

Reisprogramma tv


2. Erica op Reis

You either love her or hate her… Ik behoor tot de eerste groep en maak graag een uitzondering voor dit programma om eens af te stemmen op Omroep Max. Erica Terpstra reist voor ‘Erica op Reis’ de hele wereld rond en bezoekt bekende en minder bekende plekken. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Inmiddels zit ze alweer in haar achtste seizoen en bezoekt ze onder andere Rusland, Nepal, Peru en Flores.

Waar te zien: NPO Start

Reisprogramma's

3. Beter laat dan nooit

Het eerste seizoen met Olcay Gulsen was een pareltje, maar ook het tweede deel van ‘Beter laat dan nooit’ mag er zijn. Waar de mannen op leeftijd (Willibrord Frequin, Gerard Cox, Peter Faber en Barrie Stevens) eerst naar Azië afreisden, zijn ze nu samen met Katja Schuurman in Midden- en Zuid-Amerika. Van Suriname, naar Mexico en vanuit daar naar Cuba en Brazilië. De chemie onderling is hilarisch, maar

Waar te zien: RTL 4, op dinsdagen om 20:30 uur of bekijk alles (dus ook seizoen 1) op je gemak terug via Videoland

Reisprogramma's


4. The World’s Most Extraordinary Homes

Inmiddels zijn er al drie seizoenen van de serie ‘The World’s Most Extraordinary Homes’. In elke aflevering reizen architect Piers Taylor en actrice Caroline Quentin af naar een plek op de wereld om de mooiste huizen te bekijken. Zo belanden ze onder meer in India, Spanje, Israel en Noorwegen. Een aanrader voor wie wat van architectuur én reizen houdt!

Waar te zien: Netflix


5. Patty & Gordon op zoek naar de eeuwige jeugd.

Ook dit programma is een gevalletje: je moet er van houden! Maar ik ga altijd stuk om de humor van Gordon, dus ik vind dit een dikke aanrader. Het tweetal reist in zes weken de wereld rond en gaat op zoek naar manieren om jong te blijven: fysiek én mentaal.

Waar te zien: KIJK

Reisprogramma's


Mocht ik trouwens een reisprogramma over het hoofd hebben gezien, laat het vooral weten!

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


3 Comments

  1. Ik kijk erg graag naar Floortje naar ‘t einde van de wereld. Wat komt zij op bijzondere plekken zeg! Dat programma over de rug van de Andes kende ik nog niet. Sinds ik in 2010 3 maanden door Zuid Amerika heb gereisd heeft t continent mijn hart zéker gestolen! Bedankt voor de tip, ik ga kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5x de leukste reisprogramma’s op tv op een rij

Door: Chantal Leestijd: 2 min