Reisprogramma tv

Handig: de leukste reisprogramma’s op tv op een rij

De donkere dagen ná kerst (en oud en nieuw) vind ik altijd best een opgave. Het liefst kruip ik dan ook ‘s avonds met een dekentje op de bank om te Netflixen of tv te kijken. Dat laatste doe ik eigenlijk amper meer, maar deze periode staat tegelijkertijd wél garant aan nieuwe seizoenen van reisprogramma’s. En daar maak ik graag een uitzondering voor. Hier een overzicht zodat je niets leuks hoeft te missen (of weet wat je moet terugkijken)! 

Floortje naar het einde van de wereld

Floortje is terug! Ook dit seizoen reist ze voor Floortje naar het einde van de wereld weer naar de verste uithoeken op aarde. Vorige week was de eerste aflevering (kun je hier terugkijken), dus dat betekent dat we ons nog kunnen verheugen op een hoop meer! In het vijfde seizoen: een gezin dat al 18 jaar compleet geïsoleerd leeft in Alaska, een 23-jarige die haar leven helemaal in het teken stelt van neushoornweesjes in Zuid-Afrika en een vrouw die midden in een oorlogsgebied gevangenen bijstaat.

Wanneer: iedere donderdag om 21.30 uur op NPO1

Reisprogramma tv


Door het hart van China

Hier kijk ik serieus reikhalzend naar uit: de nieuwe serie van Ruben Terlou! Na Langs de oevers van de Yangtze gaat hij wederom naar China, en daar gaat mijn antropologen-hartje wel sneller van kloppen. In Door het hart van China reist Terlou met zijn regisseur van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van het land. Ook nu staat het leven van en spontane ontmoetingen met de gewone Chinees centraal. Enkele voorbeelden: hij fotografeert homoseksuelen in Beijing, kruipt achter kluizenaars aan de grotten van het Zhongnan-gebergte in en is erbij wanneer een alleenstaande man op het platteland van Shaanxi wordt begraven met de nodige bijgelovige rituelen.

Vanaf: 14 januari
Wanneer: iedere zondag op 20.15 uur op NPO2

Reisprogramma tv


Over de rug van de Andes

Voor liefhebbers van Zuid-Amerika: onthoud de naam Over de rug van de Andes! Programmamaker Stef Biemans maakt in dit programma een reis door het Andesgebergte en ontdekt aan welke veranderingen Latijns-Amerika onderhevig is. Hij zoekt onderweg van Vuurland naar Colombia naar kleine verhalen over grote zaken. Verhalen die iets vertellen over het Zuid-Amerika van nu. Perfect om te kijken als je na het einde van het programma van Ruben Terlou in een zwart gat valt!

Vanaf: 25 februari
Wanneer: iedere zondag om 20.15 uur, NPO 2

Reisprogramma tv


Helemaal het einde

Niet echt een reisprogramma, wél heerlijk vermaak en een goed kijkje in het lokale leven elders in de wereld: in het tweede seizoen van Helemaal het einde gaan vier Nederlandse gezinnen richting Kaapverdië om een nieuw leven op te bouwen.

Vanaf: 8 januari
Wanneer: iedere maandag om 20.30 uur, RTL 4

Reisprogramma tv


Tip

Mocht bovenstaande nog niet genoeg zijn om je bezig te houden, de NPO heeft nog een hele hoop documentaires en oudere programma’s op de website staan. Kun je hier allemaal gratis terugkijken! 


Mocht ik trouwens een programma over het hoofd hebben gezien, laat het vooral weten!
ANDER LEESMATERIAAL:

3 thoughts on “Handig: de leukste reisprogramma’s op tv op een rij

  1. Ik kijk erg graag naar Floortje naar ‘t einde van de wereld. Wat komt zij op bijzondere plekken zeg! Dat programma over de rug van de Andes kende ik nog niet. Sinds ik in 2010 3 maanden door Zuid Amerika heb gereisd heeft t continent mijn hart zéker gestolen! Bedankt voor de tip, ik ga kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.