Een Facebook, Instagram en Whatsapp hebben we bijna allemaal wel op onze telefoon staan. Het zijn typisch van die apps waar we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Maar heb jij al eens gehoord van een Duolingo, Packpoint of Beautycam? Geloof mij, deze en de andere zeven handige reisapps wilĀ je per direct downloaden en gebruiken op reis! En ze zijn nog gratis ook.

1. Duolingo

Met Duolingo leer je binnen een korte tijd de basics van een nieuwe taal. Na een paar lessen kun je jezelf al redden in een onbekend land. De app leert je lezen, schrijven en spreken, en bevat ontzettend veel verschillende oefeningen.

2. XE Currency

Ga je naar een land waar ze niet met de Euro betalen? Gebruik dan XE voor de actuele wisselkoersen. De koersen zijn altijd up to date en je kunt de app eenvoudig voor je laten rekenen. Nooit meer vergissen bij het omrekenen.

3. PackPoint

Met PackPoint wordt inpakken wel heel makkelijk. Het geeft je een lijst met alles wat je nodig hebt voor allerlei soorten trips: van wandeltrips tot zakenreizen. Je vult jouw bestemming in, de duur van de reis en het soort reis. De app helpt je met het maken van de paklijst.

handige reisapps

4. Google Translate

Vind jij het ook lastig een menukaart in het Italiaans of Spaans te ontcijferen? Ik ken het probleem!Ā Met de Google Translate app hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Na het installeren van de app kun je de taal die jij nodig hebt downloaden en de offline gebruiken. Met de camera van jouw telefoon maak je een foto waarna de tekst direct vertaald wordt of je kunt de tekst zelf intypen.

5. AroundMe

Op zoek naar een pinautomaat, tankstation, dokter, taxistandplaats of drogist? Met AroundMe vind je direct wat je nodig hebt.

6. Stay.com

Stay.com is een reisapp voor de nieuwsgierige, urban reiziger die op zoek is naar unieke plekken. Met Stay.com vind je – dankzij de tips van local experts, zoals koks, DJs en kunstenaars – gezellige cafĆ©s en restaurants, onafhankelijke winkels en de beste bars en clubs in een stad. Je kunt jouw eigen reisgids maken, samen met jouw medereizigers. Alles is gratis te downloaden, zodat je geen last hebt van torenhoge roamingkosten.

Update: inmiddels bestaat Stay.com niet meer

handige reisapps

7. Snapseed

Wil je jouw vakantiefotoā€™s nog mooier maken? Bewerk ze dan met Snapseed van Google. Deze gratis app maakt fotoā€™s bewerken op de smartphone supersimpel. De fotoā€™s kun je direct delen via social media.

8. Postagram

Met Postagram kun je eenvoudig jouw vakantiefotoā€™s omzetten tot echte kaarten. Deze stuur je direct via de app naar vrienden of familie. Maak of upload een foto, vul het adres in, en de mensen van Postagram sturen hem als ansichtkaart op.

handige reisapps

9. BeautyCam

Deze app helpt je bij het maken van de beste selfies die je naar jouw smaak kan bewerken. De app heeft ook prachtige filters om jouw selfies nog mooier te maken. Handig als je alleen op reis bent!

10. ChefsFeed

Wil je weten waar de echte koks eten? Gebruik dan de app ChefsFeed! Deze app geeft je veel info over de beste restaurants, met tips van koks en toffe videoā€™s.

  • iOS en Android

Welke handige reisapps zijn onmisbaar voor jou?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’