Toen ik aan het begin van mijn reis een nacht in Singapore had doorgebracht, wist ik het zeker. Hier MOET ik terugkomen, en snel ook! Aan het eind van mijn vier weken Aziƫ liep en sliep ik nog drie dagen in deze fantastische stad. Mijn favoriete bezienswaardigheden van Singapore?

MERLION

HĆ©t symbool van Singapore: het standbeeld van de half leeuw, half vis. Ondanks dat het supertoeristisch is (maar wat is dat niet in deze stad?), blijft het een mooie plek om even te gaan zitten. Aan alle kanten heb je namelijk een geweldig uitzicht! De Merlion bewaakt officieel de plek waar de rivier in de Marina Bay stroomt, maar als je op de goede plek staat lijkt het net alsof het kunstwerk het beroemdste hotel van de stad onderspuugt.

MARINA BAY SANDS

Met het beroemdste hotel van Singapore bedoel ik de Marina Bay Sands. Een gebouw dat eigenlijk niet te missen is, waar je ook bent in het centrum. Dit gigantisch hoge gebouw met een boot bovenop om het af te maken, is al spectaculair van binnen, maar wanneer je 57 verdiepingen omhoog gaat in de lift en uitkomt op het dak, ben je nog meer onder de indruk. Wat een uitzicht! Je ziet heel Singapore, dus ook de hoge wolkenkrabbers in het business district, het grote reuzenrad en de Grand Prix baan die dwars de stad loopt.

PS: Ook het winkelcentrum dat er voor zit is een aanrader, want naast vele winkels vind je nog meer opvallendheden. Je komt immers niet elke dag grachten met rondvarende gondels tegen.

GARDENS BY THE BAY

Direct naast het hotel vind je een groot park met heel bijzondere architectuur. Je vindt in Gardens by the Bay de meest bijzondere bomen, planten, bloemen Ć©n kunstwerken. En ook al had ik geen idee welke soorten er allemaal stonden, de combinatie ervan was prachtig.

CLARKE QUAY

Wil je uitgaan? Dan moet je in Clarke Quay zijn. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee, want zowel het eten als het drinken is verre van goedkoop. De sfeer is er zeker ’s avonds fantastisch en alleen even rondwandelen is al leuk (dan eet je gewoon iets verderop waar het wat betaalbaarder is).

CHINATOWN

Ik weet niet wat het is met Chinatown, maar zodra ik de deze wijk in liep kreeg ik een instant glimlach op m’n gezicht. Je waant je echt even in China (ook al ben ik er nog nooit geweest) met alle Chineze kraampjes, gebouwen en tierelantijntjes op straat.

SHOPPEN

Als je voeten kleiner zijn dan maat 39 en je niet al te lang bent, dan word jij vast en zeker helemaal blij van shoppingwalhalla Singapore. Ik kon met mijn maat 40 en 1.76 meter bijna niets vinden (op bovenkleding na), maar heb alsnog m’n ogen uitgekeken. Want goede shopping malls neerzetten kunnen ze daar wel. Tientallen winkels in de mooiste panden en met de lekkerste food halls. Mijn favoriet: ION Orchard!

METRO

Om wat mee te krijgen van de cultuur, kan ik het je absoluut aanraden om de metro te pakken. Want naast dat het netwerk echt onwijs goed geregeld is, het je makkelijk van a naar b brengt, de toestellen supermodern en de airco’s top zijn, kun je hier ook heel goed de lokale bevolking observeren. Geweldig om te zien hoe divers die is en hoe ze zich gedragen. Het is er muisstil: niet zo gek, want bijna iedereen lijkt vastgegroeid aan z’n telefoon, heeft oordopjes in en kijkt TV-programma’s terug. Plus: het is heel goedkoop.

ANDERE AANRADERS

Ook het Fort Canning Park (direct naast Clarke Quay) is leuk om doorheen te wandelen. ’s Avonds moet je ook echt langs de rivier lopen, de wolkenkrabbers zijn prachtig verlicht en de pandjes aan Boat Quay stralen een en al gezelligheid uit. De botanische tuinen schijnen trouwens ook een aanrader te zijn, maar daar had ik helaas geen tijd meer voor.

Wat is jouw favoriete plek in Singapore?Chantal

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’

Dit wil je misschien ook wel lezen: