Welgeteld zes dagen zijn mijn wederhelft en ik op Java geweest. Het islamitische eiland bleek niet helemaal ons ding te zijn, voornamelijk omdat we precies tijdens de ramadan arriveerden. Veel dingen waren daardoor dicht en ik heb zo’n vermoeden dat de mensen ook heel anders waren dan wanneer ze wél de hele dag door mogen eten en drinken. Gelukkig hebben we alsnog een aantal mooie bezienswaardigheden kunnen bekijken!

Kleine waarschuwing: er komen nu VEEL foto’s!

YOGYAKARTA

Yogyakarta is een stad in Midden-Java, wat vooral heel veel backpackers trekt. Gelukkig is het een redelijk grote stad, waardoor je eigenlijk alleen veel andere toeristen tegenkomt in de bekende backpackerswijken. Yogyakarta is zo’n plek waar je alles hebt, maar waar je ook heel goed cultuur kunt snuiven. We hebben bewust besloten om het drukke en vieze Jakarta over te slaan en te beginnen in deze stad, waar het een stuk fijner toeven is.

BIRD MARKET

De ‘bird market’ in Yogyakarta mag je zeker niet missen. Hier vind je honderden vogelkooien en nog meer vogelsoorten (en slangen) bij elkaar. Toegang is gratis!

BOROBUDUR

De grootste boeddhistische tempel ter wereld, de Borobudur. Kom vooral pas aan het eind van de middag, want a) dan is het superrustig en b) de zonsondergang hier is magisch (zelfs als het bewolkt is)! Entree kost slechts een paar euro.

PRAMBANAN

De Prambanan is het grootste Hindoestaanse tempelcomplex van Indonesië, bestaande uit meerdere kleinere tempels. Grappig detail is dat bijna alles compleet was vervallen of zelfs vernietigd, totdat iemand besloot om in 1918 alles te reconstrueren. Alles is dus nep. Nog steeds zijn ze niet klaar, maar wat er al wel staat is wél indrukwekkend!

TREIN

Als je van plan bent om rond te gaan reizen, pak dan vooral de trein op Java. Het is goedkoop, je rijdt langs de mooiste plekken én het is sneller dan met de taxi of bus. Meer info over de trein volgt later!

BROMO VULKAAN

Helaas geen foto’s van deze plek, want wij zijn er niet geweest. We waren van plan om vanuit Surabaya een tocht naar de top van de Bromo vulkaan te maken, maar helaas gooide een kleine voedselvergiftiging van vriendlief wat roet in het eten én was het onwijs bewolkt die week. Deze plek schijnt echter prachtig te zijn, zeker als het mooi weer is.

Ben jij wel eens op Java geweest?

Chantal

author-sign
Related Tags:

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒