Bezienswaardigheden Pokhara

Wanneer je de typisch Nepalese plekken wel hebt gezien in het land, dan is het tijd om naar Pokhara te gaan. Pokhara is een stadje waar het nog redelijk westers aanvoelt. Dat komt niet alleen doordat je er westers kunt eten, westerse souvenirs kunt kopen en er over het algemeen goed Engels wordt gesproken, maar ook door de bezienswaardigheden in de stad. Alles is namelijk gericht op een ding: opladen!

Pokhara is de tweede stad van Nepal en is het begin- en eindpunt van de Annapurna trektocht. Eerlijk is eerlijk: het is een erg fijne plek om weer op adem te komen en je weer even een beetje westers te voelen, maar heel veel bezienswaardigheden heeft deze stad eigenlijk niet. Daar hebben ze een goede reden voor: in 1949 is bijna heel Pokhara platgebrand. Toch kun je je hier best wel even vermaken en vooral, tot rust komen:

PHEWAMEER

Bezienswaardigheden Pokhara

Bezienswaardigheden Pokhara

Het Phewameer in Pokhara is de perfecte plek om weer even helemaal zen te worden. In onze zomermaanden is het weer niet altijd even denderend (warm, benauwd en nat), maar het maakt niet uit wat je ziet als je naar boven kijkt, het water zorgt er voor dat je weer tot rust komt. Zoek een plekje aan de rand en geniet! Als je liever wat actiever je dag door wil komen, dan kan dat ook. Op vele plekken langs het water kun je roeiboten huren. Roei een eind weg, vaar langs de winterresidentie van het koningshuis en vergeet vooral niet een stop te maken bij de tempel van de god Varahi.

TEMPEL VAN VARAHI

Bezienswaardigheden Pokhara

Bezienswaardigheden Pokhara

Bezienswaardigheden Pokhara

Het is even een klim, maar dan heb je ook wat: een mooie tocht naar boven, een geweldig uitzicht, heel veel bloedzuigers tijdens het regenseizoen en een prachtige tempel.

SOUVENIRS SHOPPEN

Bezienswaardigheden Pokhara

Bezienswaardigheden Pokhara

Pokhara is de perfecte plek om je souvenirs in te slaan; ze hebben namelijk alles! Van splinternieuwe backpacks voor weinig tot aan mooie potten en de bekende vlaggen. Loop door de straten, leer de cultuur kennen en geniet van de unieke sfeer die hier hangt.

YOGA

Bezienswaardigheden Pokhara

Een aanrader: doe een uurtje aan yoga! Er zijn een aantal grotere centra waar je deze sport kunt beoefenen, maar leuker is het om het bij de locals te doen. Ik kan op mijn beeldmateriaal helaas niet zien hoe de plek precies heette, ik weet alleen dat het een heel klein gebouw was aan de Baidam Road of de Lakeside Road (zie foto). Een oude man laat je letterlijk elke spier in je lichaam voelen (ook de lachspieren), maar je voelt je als herboren wanneer je klaar bent.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’