Je wilt dolgraag weer op een mooie vakantie of een lange reis maken. Voor je verjaardag of de feestdagen vraag je geld om hiervoor te kunnen sparen, maar wat krijg je? Cadeaubonnen en spullen waar je eigenlijk niet op zit te wachten, omdat niemand het leuk vindt om ‘gewoon’ geld te geven. Herkenbaar? Dat gebeurt je niet langer meer! Dit cadeau voor de reiziger is ideaal voor precies dit soort situaties: meet Boon & Bliss.

Hét cadeau voor de reiziger

Laten we eerlijk zijn: er zijn heel veel leuke cadeaus te bedenken, maar in the end zijn het vaak de ervaringen die we opdoen die blijven hangen. Zoals op reis gaan! Toch zijn het vaak onnodige spullen die we krijgen. Dat geldt in ieder geval wel voor mij. Wist je dat er jaarlijks voor 20 miljard euro (!) aan ongewenste cadeaus wordt gegeven? En dat eenderde van alle giftcards überhaupt nooit wordt ingewisseld? Alle cadeaus samen dragen elk jaar weer meer dan 18.000 ton aan CO2 bij aan onze planeet. Dat is gewoon meer dan alle maandelijkse vluchten in Europa bij elkaar opgeteld.

Oftewel: als we allemaal zouden stoppen met elkaar onnodige geschenken te geven en geld te verspillen, dan zou een deel van het milieuprobleem al worden opgelost.

Cadeau voor reiziger

Nu je dit weet is het toch veel veel slimmer en beter om elkaar wél geld te geven? Daar kan immers iedereen iets mee! Maar dan het liefst wel op een leuke (én duurzame) manier. En dat is precies waar de gratis app Boon & Bliss om de hoek komt kijken.

Meet Boon & Bliss

Met Boon & Bliss (beschikbaar voor Android en iOS) kun je geld inzamelen om een droom waar te maken. Je maakt als het ware een unieke digitale cadeaubon aan die iedereen kan kopen voor een zelfgekozen bedrag.

Als jij bijvoorbeeld weet dat een vriend of vriendin dolgraag een reis naar Zanzibar wil maken, dan kan één iemand via deze app een cadeaubon ter gelegenheid van iemands verjaardag of een andere feestdag aanmaken en een link sturen sturen naar alle genodigden. Elke genodigde maakt vervolgens zelf een donatie om ervoor te zorgen dat die reis werkelijkheid wordt.

Andersom werkt het uiteraard ook: mocht je zelf graag donaties willen ontvangen, dan kan je al je vrienden en familie heel makkelijk optrommelen om het geld te doneren dat ze anders aan een (nutteloos) cadeau zouden uitgeven. Een win-win voor iedereen.

Maar: klinkt nog steeds een beetje saai. Wat Boon & Bliss zo leuk maakt voor zowel de gever als de ontvanger is dat je er heel makkelijk een video aan kan toevoegen. Jij als gever van het geld, maar ook als jij als de initiator van de cadeau. Op deze manier krijgt de ontvanger op het moment surprême een compilatie van alle persoonlijke boodschappen te zien. Of je kunt zo – als je zelf de initiatiefnemer bent – anderen op een persoonlijke manier extra enthousiasmeren om dit als cadeau te geven.

Cadeau voor reiziger

Zo werkt het

De app van Boon & Bliss bestaat grofweg uit twee opties:

1. Give a gift to your friend

Hier moet je zijn als je voor iemand anders een e-giftcard wil aanmaken, bijvoorbeeld een tof cadeau voor een reiziger. Je geeft aan voor wie het cadeau is en aan welke droom je wil bijdragen. Eventueel voeg je een afbeelding toe: aan de hand van de titel die je het cadeau hebt gegeven worden er automatisch beelden ingeladen. Uiteraard kun je ook een eigen foto uploaden. Vanaf dat punt maak je je eigen financiële bijdrage over en nodig je vervolgens anderen uit – bijvoorbeeld via mail of Whatsapp – om hetzelfde te doen (nadat je heel simpel en snel een account hebt aangemaakt). Via een specifieke link kunnen anderen direct zelf doneren en een persoonlijke video toevoegen. De minimale bijdrage is 5 euro (en daarna per euro te verhogen) en betalen kan via iDeal.

Op het moment surprême zelf deel je vervolgens de link voor de ontvanger, zodat hij of zij het totaalbedrag én alle persoonlijke berichtjes ziet!

Boon & Bliss app
Boon & Bliss app

2. Create your own wish list

Dit is de plek voor als je een eigen wishlist wil aanmaken om je (reis)droom waar te maken. Het principe is vrijwel hetzelfde als bij bovenstaande optie: je geeft je droom een naam, voegt eventueel toe waarom je juist dit wilt en je uploadt een foto (een eigen of je selecteert er eentje uit de gekoppelde beeldbank). Daarna kun je de specifieke link zelf delen met de genodigden van je feestje. Je houdt in de app ook makkelijk bij hoeveel geld je al hebt ontvangen.

Boon & Bliss
Boon & Bliss

Tijd om te spenden! Het bedrag (minus de 2% fee die Boon & Bliss inhoudt om de app te laten draaien) kun je vanuit de app gelijk overmaken naar je bankrekening: aan jou om het uit te geven aan datgene wat nodig is om je droom uit te laten komen. Is het moment eindelijk daar? Wel zo leuk om het iedereen even te laten weten!

Simpeler dan dit kan bijna niet. Wij zijn fan!

.

Download de app gratis via:
Apple App Store en Google Play

Website: www.boonandbliss.com

.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒