Tenerife is niet alleen het grootste eiland van de Canarische Eilanden, het heeft ook de meeste variatie in landschappen. Het eiland wordt als het ware in tweeën gedeeld door de 3.718 meter hoge vulkaan El Teide. In het noorden is het groen en vochtig en in het zuiden is het droog en zonnig. Het gebied daar tussenin is prachtig en in dit artikel lees je alles wat je moet weten voor een ultieme ervaring in Nationaal Park El Teide op Tenerife!

Dé vulkaan op Tenerife: El Teide

Wanneer je aan Tenerife denkt, denk je misschien als eerste aan zon, zee en strand. Dat ga je er ook zeker vinden, maar er is meer! Kijk hier maar wat precies. Het absolute en letterlijke hoogtepunt van Tenerife is Nationaal Park El Teide. Sinds 2007 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Begrijpelijk, want het is een van meest spectaculaire gebieden met vulkanische activiteit ter wereld. Je vindt het park in het midden van het Tenerife op een gemiddelde hoogte van 2.000 meter. De top van de vulkaan wordt met 3.718 meter zelfs gemarkeerd als hoogste punt van Spanje.

El Teide Tenerife

Net alsof je door Amerika rijdt

Het spektakel begint al met de weg er naartoe. Vanuit het noorden pak je de TF-21 La Orotava – Granadilla of de TF-24 La Laguna – El Portillo. Kom je uit het zuiden dan volg je de TF-21 en als je uit het westen komt rijd je over de TF-38 Boca Tauce-Chío. Ingewikkeld is het niet, want er lopen niet veel wegen door het Nationale Park. Het meest opvallende vond ik de wisselende landschappen. Het ene moment pak je haarspeldbochten met aan weerskanten hoge bomen en het volgende moment rijd je over een eindeloos lange weg. Precies zo’n weg waaraan je denkt als je denkt aan een roadtrip in Amerika. Nooit gedacht dit ook op Tenerife te kunnen vinden. Het is waanzinnig!

El Teide Tenerife

Wat te doen in El Teide National Park

Kabelbaan

De weg erheen doet je dag sowieso slagen, maar om eerlijk te zijn wil je natuurlijk iets meer. Een aanrader is een ritje met de kabelbaan. Stijg van 2.356 meter hoogte naar 3.555 meter hoogte. Dit duurt zo’n 8 minuten en de kabelbaan is open van 09.00u tot 17.00u. De laatste rit naar boven vertrekt om 16.00u. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Nationaal Park El Teide.

Zelf hiken

Wil je écht alles uit deze klim halen, dan hike je de laatste 200 meter zelf naar boven via het pad Telesforo Bravo. Als je het geluk hebt dat er een heldere hemel is, kun je vanaf de top genieten van het zicht op de vier eilanden: Gran Canaria, La Palma, El Hierro en La Gomera. Let op: hier heb je wel toestemming voor nodig en is aan te vragen via deze website.

El Teide Tenerife

Sterrenkijken

Om jouw bezoek wel heel bijzonder te maken, kun je ook – op een heldere dag – sterrenkijken vanaf de vulkaan. Je kunt gewoon de kabelbaan naar boven nemen en tot na zonsondergang blijven zitten. Ga je liever mee met een excursie, zodat je nergens over na hoeft te denken en alleen maar hoeft te genieten? Dat kan ook!

Wat te doen op Tenerife

Fijne uitvalsbasis nodig op Tenerife?

Hoewel Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden is, hoef je nog geen urenlang in de auto te zitten om aan de andere kant van het eiland te komen. Je doet er namelijk ongeveer 1,5 uur over, dus dat valt reuze mee. Wist je dat Corendon vakanties naar Tenerife aanbiedt? Ideaal, want zo is je vlucht en verblijf goed geregeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van het H10 Conquistador of van Iberostar Selection Sábila? Fijne vakantie!


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Corendon, H10 Hotels en Turismo de Tenerife.

author-sign

Lonne

Niks moet, maar de wereld móet gezien worden. Daarbij help ik je niet alleen door hier op Reisdoc tips te delen, ook stel ik reizen op maat samen zodat jij onbezorgd kan genieten van een fantastische reis. Solon Travel is jouw persoonlijke reisspecialist. Benieuwd hoe het werkt? Neem een kijkje op solontravel.nl!