Istanbul tips local

Nog 14 nachtjes slapen en dan sta ook ik eindelijk een keer met mijn voeten op Istanbulse bodem. Uiteraard is het nodige leesvoer al in huis gehaald, maar wat is er nou leuker om plekjes te ontdekken die níet in de reisboekjes staan? Een Turkse vriendin van mij heeft 1,5 jaar in deze stad gewoond met haar man, en zij zette haar 3 beste tips op een rij.

DOEN

Pak de boot vanuit de haven van Eminonu, en vaar in ongeveer een uurtje naar één van de Prinseneilanden. De boottocht op zich is al een belevenis, maar waar je nou echt voor moet gaan? Het strand! De stad zelf beschikt niet over een eigen plek om op je handdoek langs het water hangen, maar deze eilandjes wél. Aanrader is het grote Büyükada, met haar Yoruk Ali beach, Princess Beach en Nakibeach.

ETEN

De place to be wat eten betreft is de wijk Bakırköy. Hier vind je allemaal verschillende eettentjes die stuk voor stuk hun eigen (Turkse) specialiteiten hebben voor een leuke prijs. Aanrader is het gerecht kumpir, dat het lekkerste smaakt als je het gewoon op straat haalt. Ben je meer een visliefhebber? Dan kun je beter in Eminonu wat verorberen; hier hebben ze de beste vis in town!

ZIEN

Nederland heeft Madurodam, Istanbul heeft Miniatürk! Je vindt hier 120 modellen, waarvan er 57 op Istanbul zijn gebaseerd. Dus mocht je te weinig tijd hebben om de stad in het echt te bekijken, dan is dit misschien een oplossing? Kan je in ieder geval zeggen dat je wél alles hebt gezien, ook al is het 25 keer zo klein als de originele gebouwen… Het park is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur! Entree kost 10 TL.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒