Oud en Nieuw in Berlijn, ik heb het hier inmiddels drie keer gevierd. De reden waarom ik telkens weer opnieuw naar deze stad ga? Omdat alles wat in Nederland wordt georganiseerd in het niet valt met wat er hier gebeurt! Ik deel graag vier tips met je die je dan zeker eens moet doen:

1. Silvester bij de Brandenburger Tor

Twee keer maakte ik de jaarwisseling bij de Brandenburger Tor mee. Hier vind je een eventĀ dat met bijna niets anders te vergelijken is. Verwacht een gigantisch groot podium met veel optredens, heel veel mensen en heel veel eet- en dranktentjes. De sfeer is geweldig, hoe koud het weer ook is (tip: trek heel veel laagjes aan en warme + waterdichte schoenen. Lees hier meer over Silvester bij de Brandenburger Tor!

Oud & Nieuw Berlijn

2. Bekijk het vuurwerk in Volkspark Homboldthain

Zodra je het metrostation van Gesundbrunnen verlaat loop je direct tegen VolksparkĀ Homboldthain aan. In nog geen 10 minuten loopĀ je naar het hoogste punt op de heuvel en kun je vanaf een van de twee platformen (bijna) heel Berlijn zien liggen. Houd je van vuurwerk en wil je dat graag veel en goed zien? Dan is dit de place to be. En het is nog gratis ook.

Oud & Nieuw Berlijn

3. Ga naar een feestje

Want feestjes zijn er sowieso genoeg! Tijdens mijn laatste Oud en Nieuw in Berlijn ging ik naar de Kulturbrauerei, waar hetĀ grootste indoorfeest van Berlijn wordt gehouden. Er zijn vijftien zalen, 30 DJ’s, 1 liveband en vooral heel veel verschillende muziekstijlen. Denk aan 80’s & 90’s muziek, elektro, R&B, rock, pop, techno… Er is voor ieder wat wils! Alsof je naar een festival gaat, maar dan binnen. En dat is heerlijk wanneer het buiten rond of zelfs onder het vriespunt is! Mocht je toch wat frisse lucht nodig hebben, dan kan dat prima op het plein buiten, waar ook een podium staat. Tijdens middernacht wordt er vanaf het dak vuurwerk afgestoken.

Oud en Nieuw Berlijn

4. Oud en Nieuw-kroegentocht

Ben je meer van de pubs en omring je je graag met nieuwe mensen? Ga dan mee met de oudejaarskroegentocht! Tijdens deze tour stop je bij lokale pubs voor je portie shotjes. En tijdens het moment suprĆŖme (middernacht dus) krijg je een glas prosecco in je handen gedrukt. Je tickets is trouwens inclusief een open bar van twee uur Ć©n VIP-toegang tot een van de beste clubs van de stad. Ideaal voor wie niet zelf op zoek wil gaan naar een toffe hang-out en nieuwe mensen wil leren kennen. Je reserveert je plek hier.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’