10 tips voor je stedentrip naar Valencia

Stedentrip naar Valencia

Een stedentrip naar Valencia staat al een poosje op m’n verlanglijstje. Al jaren wil ik er heen en hopelijk kan ‘m ergens dit jaar eindelijk eens van de lijst afstrepen. Het leek wel alsof Stedentrips.nl dat rook, want plots ontving tien tips en weetjes voor en over deze prachtige Spaanse stad in mijn mailbox.

1. Ga op zoek naar de Heilige Graal in de kathedraal van Valencia, La Seu.

2. Bezoek de futuristische ministad La Ciudad de las Artes y las Ciencias. Geniet hier van opera, dans, theater, botanische tuin, planetarium, techniek- en onderwatermuseum.

3. Fiets door het elf kilometer lange Turia-park dat door de hele stad loopt. Je passeert de 600 jaar oude brug Puente de Trinidad en de hypermoderne brug Puente de la Exposición.

4. Rust uit op het Playa Malvarrosa, het mediterrane stadsstrand. Hier eet je de lekkerste paella, het traditionele gerecht van Valencia.

5. Drink Agua de Valencia, de originele cocktail van Cavawijn, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker. Deze beroemde cocktail drink je in het gezellige café waar ie is uitgevonden: Café Madrid de Valencia.

6. Casa de los Caramelos aan de Avenida de Pío XII is de grootste snoepwinkel ter wereld.

7. Aan het meest typische plein van Valencia, Plaza Redonda, vind je allerlei leuke shops.

8. In de oude wijk El Carmen en Paseo de la Alameda vind je veel bars en restaurants.

9. Mercado Central is een overdekte markt in een reusachtige art nouveau kathedraal. Met verse producten zover het oog reikt. Dit schitterende gebouw is met vijftienhonderd verkooppunten de grootste foodmarkt van Europa.

10. De chique winkelstraat Calle de la Paz heeft veel dure winkels en modernistische gebouwen. Van hieruit fiets je naar het gezellige oude centrum Plaza la Reina.

Heb jij al eens een stedentrip naar Valencia gemaakt? En heb jij nog meer tips?

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


3 Comments

  1. Meer Valencia Tips: De grote rommelmarkt zondagochtend (RASTRO) op het parkeerterrein van het voetbalstation. Het CENTRO DEL CARMEN, een waanzinnig mooi klooster vol met moderne kunst, en eten op het terras van het IVAM museum, het is een driegangen (bijna Michelin!) lunch voor 12 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

10 tips voor je stedentrip naar Valencia

Door: Chantal Leestijd: 1 min