Mijn favoriete land in Europa: Spanje! Vanwege het heerlijke eten, de prachtige natuur én vanwege de fantastische stedentrips die je er kunt maken. Meervoud ja, want als er één land is met veel toffe stedentrips, dan is het Spanje wel.

In samenwerking met Prijsvrij.nl selecteerde ik vijf leuke steden in Spanje. Deze toffe bestemmingen wil je absoluut gezien hebben!

Alle bestemmingen op een rij:

1. Barcelona

Het is de meest bezochte stad van Spanje en ook ik krijg er maar geen genoeg van: Barcelona is zo’n bestemming waar je dagenlang kan rondslenteren, om vervolgens nog niet alles gezien te hebben. Bezoek hier de bekende highlights als de Sagrada Familia en Park Guëll, of ga mee op een fietstour of lig een paar uurtjes op het strand. Mijn favoriete activiteit hier? Borrelen op een van de pleintjes in de wijk Gracía en chillen bij de Bunkers del Carmel, waar je een fantastisch uitzicht over de stad krijgt.

Aantal dagen nodig: minimaal 4 volle dagen, maar je kan je er ook met gemak een week vermaken.

Wat te doen in Barcelona
El Gotic


2. Bilbao

Liever niet al te lang vliegen, en is Barcelona je te druk (of ben je daar simpelweg al geweest)? Neem dan Bilbao eens mee in je overweging. De stad ligt in het noorden van Spanje en is perfect voor wie van toffe kunst houdt. En dan niet eens per se in musea, maar juist buiten: van een gigantische puppy bekleed met bloemen (Flower Puppy) tot aan Maman, een bronzen reuzenspin van maar liefst negen meter hoog en tien meter breed. Het oude stadscentrum, Casco Viejo, is tevens een dikke aanrader. Ook leuk: struinen door het grootste park van Bilbao, Parque de Doña Casilda, en langs de rivier Nervión, die dwars door de stad stroomt.

Aantal dagen nodig: ideaal voor een lang weekend.

Leuke steden Spanje: Bilbao
Leuke steden Spanje: Bilbao


3. Madrid

Madrid mag dan wel de hoofdstad van Spanje zijn, het is voor de meesten van ons geen bestemming die bovenaan het lijstje met leuke steden in Spanje staat. Zonde, want het is hier leuk! Vergeleken met Barcelona voelt Madrid meer als een groot dorp: lekker overzichtelijk. En dus ook ideaal voor wie niet al te veel vrije dagen heeft, maar er wel even tussenuit wil. Vermijd de zomermaanden – want dan is het hier bloedheet – maar de rest van het jaar is het hier heel goed toeven. Het is heerlijk struinen door de smalle straten. De talloze pleintjes huizen vaak de leukste terrasjes om voorbijgangers te spotten. Wat je zeker niet mag missen: de overdekte markthal Mercado de San Miguel (heerlijk eten!) en Parque del Buen Retiro.

Aantal dagen nodig: ideaal voor een lang weekend.

Leuke steden Spanje: Madrid
Leuke steden Spanje: Madrid


4. Sevilla

In het zuiden van Spanje, in het prachtige Andalusië, vind je Sevilla. Door de geschiedenis en ligging voelt de stad niet direct op en top Spaans aan. Verwacht hier veel Romeinse en Moorse invloeden, en de meest prachtige gebouwen. Geloof mij, je wilt Real Alcázar (het Koninklijk Paleis van Sevilla), La Giralda en Plaza de España een keer gezien hebben in je leven. Hetzelfde geldt voor Santa Cruz, de oude Joodse wijk van de stad. Toeristisch? Ja, maar dat is ook niet zo gek. Wanneer je hier op een pleintje wat tapas bestelt en dwaalt door de kronkelende straatjes voelt thuis even heel ver weg.

Aantal dagen nodig: ideaal voor een lang weekend.

Leuke steden Spanje: Sevilla
Leuke steden Spanje: Sevilla


5. Valencia

Op zoek naar een leuke stad in Spanje met stad én strand, en heb je Barça al gezien? Dan moet Valencia je volgende bestemming worden! Een stuk kleinschaliger, waardoor je met een paar dagen alle highlights gezien kan hebben. Waarschijnlijk heb je wel eens foto’s van de Ciudad de las Artes y las Ciencias, het ietwat futuristische gebouwencomplex met vijvers, gezien. In totaal zijn er zes gebouwen met onder meer een gigantische bioscoop, een grote stadstuin en operagebouw. Beklim de 200 traptreden van El Micalet in het oude centrum en geniet van een prachtig uitzicht over de stad. Sowieso is het oude centrum heerlijk om urenlang in rond te struinen. Honger? Lekkere hapjes vind je in de overdekte Mercado Central. Ook een aanrader: je kan in Valencia erg goed fietsen! Ga mee met een fietstour of huur een exemplaar en ga zelf op ontdekkingstocht.

Aantal dagen nodig: minimaal 3 volle dagen.

Leuke steden Spanje: Valencia
Leuke steden Spanje: Valencia

samenwerking

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒