Ga je binnenkort voor het eerst naar Barcelona? Dan staan er een hoop hoogtepunten op je te wachten. De leukste manier om ze te ontdekken: met de fiets tijdens een fietstour! Fietsen in Barcelona is leuk, goed geregeld (veel fietspaden) én kan ook nog eens goedkoop.

Barcelona trekt veel Nederlandse toeristen. Dat is niet altijd even leuk (want laten we eerlijk zijn: het liefst wil je je eigen taal niet horen als je in het buitenland bent), maar het kan ook heel praktisch zijn. Tijdens een fietstour bijvoorbeeld: hoe fijn is het om naar een gids te luisteren die gewoon in het Nederlands vertelt over de anekdotes van de stad?

Fietsen in Barcelona

Via Baja Bikes ging ik mee op een tour die je langs veel van de bezienswaardigheden in Barcelona brengt. Deze organisatie werkt samen met lokale (veelal ook Nederlandse) ondernemingen overal ter wereld. Alleen de beste aanbieders worden partner: zo weet je zeker dat je altijd waar voor je geld krijgt.

Fietsen in Barcelona

Fietsen in Barcelona: inhoud fietstour

Barcelona is met recht een fietsstad te noemen: er ligt ruim 250 kilometer aan fietspaden voor je klaar. Veel bezienswaardigheden in de stad zijn redelijk dicht bij elkaar, maar vaak net te ver om naartoe te lopen. In mijn geval betekende dat tijdens mijn eerste bezoek: veel met de metro! Maar op de fiets en mee met een fietstour is zoveel leuker. Sterker nog, het is mijn favoriete activiteit in menig stad. Het is de ideale manier om een eerste indruk van een plek te krijgen en dingen te zien die je normaal gesproken waarschijnlijk zou missen. Tijdens de drie uur durende fietstour van Baja Bikes kom je langs de volgende plekken:

Vooral liefhebbers van Gaudí komen aan hun trekken, maar daarnaast worden ook het strand, het prachtige Ciutadella Park en een stukje van de Ramblas meegepakt. Je kunt in drie uur niet alles zien, maar wel een hoop!

Een paar handige tips

  • Neem een flesje water mee, zeker in de zomer!
  • Smeer je goed in: verbranden gaat heel snel op zonnige dagen
  • Vergeet je camera niet: je wilt immers geen spijt krijgen dat je al die mooie plekjes niet hebt vastgelegd
  • Fiets zoveel mogelijk vooraan. En dit is waarom:
    • Zo kun je je gids het hemd van het lijf vragen
    • Zo zie je de omgeving simpelweg veel beter
    • Zo hoef je geen rekening te houden met je voorganger(s) en kun je veel makkelijker je eigen tempo fietsen.

Fietsen in Barcelona

Andere praktische info:

Fietsen in Barcelona via deze fietstour kan elke dag: om 10.30 uur ga je mee met een Nederlandse gids, om 11:00 uur start de Engelstalige rondleiding. In de vakanties is er om 14.30 uur een extra tour beschikbaar. De gidsen zijn Nederlands(talig), maar wonen over het algemeen al jaren in Barcelona en kennen de stad (en haar verhalen) op hun duimpje. Regent het? Dan krijg je een poncho, maar je mag je reservering ook gratis verzetten of annuleren.

Barcelona is aan alle zijden (behalve de zeekant natuurlijk) omringd door heuvels. Maar goed nieuws: tijdens de fietstour blijf je redelijk op constante hoogte, waardoor deze voor iedereen goed te doen is. Je hoeft dus geen hele bijzondere conditie te hebben.

Fietsen in Barcelona
Fietsen in Barcelona

Fietsen in Barcelona: de prijs

En dan de hamvraag: hoeveel kost dat dan? Bovenstaande fietstour boek je voor €27,50 per persoon. De tocht duurt drie uur; dat komt dan neer op nog geen 10 euro per uur, en daar krijg je dan een goede fiets en gids dus bij. Even ter vergelijking: de gemiddelde huurprijs voor alleen een fiets is in Barcelona rond de 8 euro per uur. Je kunt hier gelijk al je plekje boeken.

Wil je na de fietstour nog zelf op pad met de fiets? Je kunt ook nog extra fietshuur voor een halve dag bijboeken. Hiervoor betaal je slechts €32,50. Voor vijf euro extra kun je dus ook nog eens tot 19:30 uur zelf fietsen in Barcelona. Ik zeg: koopje! En zo kun je nog makkelijk terug om een bepaalde highlight nog eens te zien. Je kunt de combi fietstour + fietshuur hier boeken.

Liever mee op een andere tour? Ook dat kan! Dit zijn de andere opties:

(Laatste prijscheck: 9 april 2019)

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒