Natuurlijk mag je de Ramblas niet missen, en een bezoekje aan het strand is ook absoluut een must, maar Barcelona heeft nog zo ontzettend veel meer te bieden dan alleen dat! Lees verder voor mijn top 10 aan bezienswaardigheden en bezigheden.

10. CAMP NOU

Je moet er natuurlijk van houden, maar als groot liefhebber van FC Barcelona mocht ik dit stadion niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Je krijgt een rondleiding door zo ongeveer het hele gebouw: je ziet de (oude) kleedkamers, mag plaatsnemen in de persruimte, komt bijna op het veld en uiteraard eindig je bij de souvenirshops… Must see als je van voetbal houdt!

Vervoer: Metrostation Zona UniversitĆ riaā€Ž of Palau Reialā€Ž

9. CASTELL DE MONTJUƏC

Ik heb er uren naar gezocht en kilometers voor gelopen voordat ik het eindelijk had gevonden (dom, want je kunt gewoon de kabelbaan nemen – zie nr. 4). Maar toen ik er eindelijk was – zuchtend, kreunend en uitgedroogd -, was het absoluut de moeite waard. Een oud kasteel met daarin in een museum, nog bijna helemaal in tact, en met een prachtig uitzicht.

Vervoer: Bus 50 of de kabellift

8. SHOPPEN IN MAREMAGNUM

Als vrouw zijnde (en natuurlijk als man) kun je een citytrip niet afsluiten zonder het nodige aan winkels bezocht te hebben. Op de Ramblas zitten alle winkels die je hartje maar begeren, maar in het overdekte winkelcentrum Maremagnum zitten vrijwel dezelfde shops, maar is het net even wat rustiger (en koeler dankzij de airco). Het gebouw is gesitueerd in de Moll dā€™Espanya, beter bekend als de oude haven. Ook leuk voor je bioscoopbezoek en om drankjes te nuttigen!

Vervoer: Bus 19 of 40, of metrostation Barceloneta en dan de houten brug aflopen.

7. PLAƇA DEL TIBIDABO

OkƩ, het is even iets buiten het centrum, maar geloof mij, deze heuvel wil je niet missen! Op Mount Tibidabo vind je niet alleen een tv-toren en een fantastisch mooi uitzicht, maar ook twee op elkaar gestapelde kerken Ʃn een klein pretpark.

Vervoer: Metrostation Placa del Doctor Andreu en dan verder met de speciale tram.

6. PALAU NACIONAL

Persoonlijk heb ik niet zoveel met het museum, maar het paleis eromheen is wel erg aan te raden. Loop de lange straat uit naar de trappen toe, om vervolgens de vele trappen en de grote magische fontein te trotseren. Zeker ’s avonds is deze fontein een waar spektakel!

Vervoer: Metrostation Placa Espanya

5. OLYMPISCH PARK

Naast het gelijknamige kasteel en het Palau Nacional biedt MontjuĆÆc nog meer leuks: het oude Olympische park. In 1992 huisde Barcelona ’s werelds bekendste sportfestijn, en dat is te zien. Prachtige gebouwen, mooie kunstwerken en – ook hier weer – mooie uitzichten.

Vervoer: Bus 50 of de kabellift

4. KABELBAAN

Ook al heb je hoogtevrees, dit vervoersmiddel mag je niet missen. Gelukkig hoef je niet op piepende stoeltjes te zitten, maar heb je (als het rustig is) een hele cabine voor jezelf. Op deze manier ben je Ć©n snel de heuvel MontjuĆÆc op of af, Ć©n je ziet nog eens wat vanuit een ander perspectief.

Vervoer: TelefĆ©ric de MontjuĆÆc

3. FIETSEN

De beste manier om het centrum van Barcelona te verkennen is op de fiets. Ik heb het al vaker gezegd, maar zo zie je toch echt het meest van de stad en kom je in straatjes waar je met de metro of bus nooit zal komen. Wil je weten waar je je fiets het goedkoopst kan huren? Klik dan even hier.

2. SAGRADA FAMILIA

Of we het ooit nog af gaan zien, dat is nog maar de vraag, maar indrukwekkend is het gebouw wel. Ook al staat de Sagrada Familia nog steeds in de steigers, het is duidelijk te zien dat dit Ć©Ć©n van GaudĆ­’s meest fantastische creaties is.

Vervoer:Ā Metrostation Sagrada Familia

1. PARC GƜELL

Met stip op nummer 1: het absolute meesterwerk van GaudĆ­. Het is even klimmen voor je boven bent, maar als je eenmaal op het grondgebied bent, kijk je bijna letterlijk je ogen uit. Fantastische architectuur, prachtig park en uitzichten over Barcelona waar je ‘u’ tegen zegt. Je kunt rustig een dag in Parc GĆ¼ell ronddwalen.

Vervoer:Ā Metrostation Lesseps

En, wat is jouw favoriete plek in Barcelona?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’