De dagen worden korter, het weer steeds kouder (en natter) en je energielevel is ook niet meer wat het is geweest. Tijd om Nederland even te ontvluchten! Wil je in de winter naar de zon? Deze vijf bestemmingen zijn niet alleen warm, maar ook nog eens goed te betalen.

Los boeken

Ben jij het type dat graag zelf op zoek gaat naar een los vliegticket en hotel? Groot gelijk, dat kan in veel gevallen zeker geld schelen. Om het goedkoopste uit te zijn raad ik je aan om meerdere vergelijkingswebsites te raadplegen, zodat je gegarandeerd de laagste prijs vindt. Ik gebruik zelf altijd Skyscanner en Tix. Voor goedkope accomodaties kun je terecht op het welbekende Booking.com en Airbnb.

Ga je liever voor makkelijk? Bij elke bestemming hieronder worden een aantal websites genoemd waar je een voordelige pakketreis kunt boeken. Tip: vergelijk ook hier meerdere websites. Veel hotels en appartementen zijn bij meerdere aanbieders aangesloten, en vaak voor een verschillende prijs. Soms scheelt het maar een paar euro, maar toch: elke cent is meegenomen!

In de winter naar de zon

1. Gambia

In de winter naar de zon: Gambia

Gambia is piepklein, zeker vergeleken met andere Afrikaanse landen. De afgelopen jaren heeft het land een duidelijke toeristische ontwikkeling doorgemaakt, maar dan wel zonder haar charme te verliezen. Het plaatsje Kololi is het toeristisch middelpunt: hier vind je de meeste hotels en restaurants. Vanuit hier kun je heel makkelijk met excursies mee of een eigen taxichauffeur regelen om de mooiste bezienswaardigheden van Gambia te ontdekken. Één á twee weken is ideaal om alle highlights op je gemak te zien en om weer op te laden. Gedurende onze wintermaanden is het er heerlijk warm (voor sommigen misschien zelfs te warm):

Maand
November
December
Januari
Februari
Maart
Temperatuur
19-33 graden
17-32 graden
16-32 graden
17-34 graden
18-35 graden

En een ander groot voordeel: je vliegt er echt heel goedkoop naartoe. Zo zijn er al pakketreizen beschikbaar vanaf minder dan 300 euro per persoon, inclusief vliegticket, transfer, accommodatie en ontbijt. Ik sliep tijdens mijn eigen vakantie hier in het Senegambia Beach Hotel: een fijn viersterren hotel met eigen zwembad direct aan het strand. De vlucht duurt ongeveer 6 uur.

Goedkope pakketreizen naar Gambia:
Corendon
TUI

2. Sal, Kaapverdië

In de winter naar de zon: Kaapverdië

Ook Afrika, maar dan heel anders: Kaapverdië is er voor diegene die stiekem niets liever willen dan een week lang nietsdoen. Zelf ben ik op Sal geweest, een eiland waar je alles zo ongeveer in één dag kan zien. Ultieme ontspanning dus! Zeker Sal is een bestemming waar voor weinig geld all-inclusive kan zitten. Dat deed ik zelf ook (ik verbleef in RIU Funana). Je kan er echter ook voor kiezen om de lokale eettentjes in Santa Maria uit te proberen, dan kan het zo maar zijn dat je nóg goedkoper uit bent! Een pakketreis met vlucht, transfer, accommodatie en ontbijt is te boeken vanaf €448 per persoon. Ook Sal is ongeveer 6 uur vliegen én de temperaturen zijn hier heerlijk aangenaam:

Maand
November
December
Januari
Februari
Maart
Temperatuur
22-28 graden
20-26 graden
19-25 graden
18-24 graden
19-25 graden

Goedkope pakketreizen naar Sal:
TUI
De Vakantiediscounter

3. Zanzibar

In de winter naar de zon: Zanzibar

Ik dacht bij Zanzibar altijd aan luxe vakanties, een beetje in dezelfde categorie als de Malediven. Dat is hier ook zeker mogelijk, maar je hoeft niet per se de hoofdprijs te betalen. Sterker nog, het eiland is eigenlijk best betaalbaar. Ik ga er zelf aankomende winter naartoe! Een 9-daagse all-inclusive vakantie is al te boeken vanaf ongeveer €600 per persoon. De vluchtduur? Die is wel behoorlijk lang: die duurt maar liefst 9 tot 11,5 uur (afhankelijk van de tussenstop). Maar daar krijg je wel prachtige stranden, een heerlijke zon en warme temperaturen voor terug:

Maand
November
December
Januari
Februari
Maart
Temperatuur
21-31 graden
22-31 graden
23-32 graden
22-33 graden
22-32 graden

Goedkope pakketreizen naar Zanzibar:
TUI
Prijsvrij.nl


4. Dubai

In de winter naar de zon: Dubai

Misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt voor een zonvakantie, maar betaalbaar is het wel. Vluchten naar Dubai zijn vaak heel goed te betalen, en datzelfde geldt voor hotels. Er is hier strand (en je mag hier gewoon in bikini liggen) én veel hotels hebben een zwembad. Genoeg opties om weer even helemaal op te laden. Deze bestemming is ideaal als je op zoek bent naar rust, maar ook wel wat wil zien en doen. Ontdek deze bizarre stad en ga ook vooral de woestijn in met een excursie! Een pakketreis naar Dubai is al te boeken vanaf €400 per persoon. De vlucht duurt iets meer dan zes uur.

Maand
November
December
Januari
Februari
Maart
Temperatuur
18-31 graden
15-26 graden
14-24 graden
15-25 graden
17-28 graden

Goedkope pakketreizen naar Dubai:
Corendon
TUI
Prijsvrij.nl


5. Canarische Eilanden

In de winter naar de zon: Canarische Eilanden

In de winter naar de zon, maar hoef je per se aan het strand of zwembad te liggen? Dan doe je er slim aan om eens te kijken naar de Canarische Eilanden. Het is hier namelijk prima toeven gedurende de wintermaanden, maar het is wel nét even te koud om in je bikini of zwembroek te liggen. Hoewel de eilanden officieel bij Spanje horen, liggen ze voor de kust van Afrika. Dat betekent dat het hier een stukje warmer is dan op het vasteland. Qua temperatuur zit je het warmst in Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. La Palma is net weer even wat frisser. Onderstaande temperaturen zijn de gemiddeldes voor Tenerife, maar komen aardig overeen met de andere drie genoemde (warmere) eilanden.

Maand
November
December
Januari
Februari
Maart
Temperatuur
17-22 graden
15-21 graden
15-20 graden
14-20 graden
15-21 graden

De eilanden onderling verschillen behoorlijk: Fuerteventura leent zich bijvoorbeeld goed voor surfliefhebbers. Tenerife heeft prachtige natuur in de aanbieding en Lanzarote is een grote vulkanische bedoening. Er zijn al pakketreizen beschikbaar voor nog geen €300 per persoon. De vluchtduur bedraagt ongeveer 4,5 uur.

Goedkope pakketreizen naar de Canarische Eilanden:
TUI
Corendon


Wil jij in de winter naar de zon? Of ben je meer team wintersport?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒