fbpx

In beeld: ook dit is Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

De bezienswaardigheden kon je onlangs al zien. Dit keer staat er iets anders op het programma: ook dit is Sal, maar dan ver buiten de toeristische plekken. Onderweg. Dit is het echte leven. Wát een verschil met Santa Maria en de vele resorts.

Sal, Kaapverdië

Een klein kerkje op zo’n 10 kilometer buiten Santa Maria, een van de weinige gebouwen op het eiland (buiten de resorts) dat daadwerkelijk af is. Ik heb me laten vertellen dat de inwoners van Sal er zo’n 10 á 15 jaar over doen om hun huis te bouwen. Alles gaat steen voor steen, verdieping voor verdieping – áls het al meerdere etages heeft.

Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Als je ook maar een klein beetje off road gaat, kom je al gauw wat verlaten huizen tegen. Nou ja, verlaten… Hier woonden minstens vier honden.

Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Een en al woestijn. Zo is het echt net Afrika.

Sal, Kaapverdië

De enige twee fietsen én fietsers die ik heb gezien op het eiland. Maar hé, ze zijn er wel!

Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Sloppenwijk net buiten de hoofdstad Espargos. Schrijnend om te zien hoe klein en primitief moeten wonen omdat ze simpelweg te weinig verdienen om in een ‘normaal’ huis te wonen. Gelukkig bouwt de overheid iets verderop meerdere flats met sociale huurwoningen, speciaal voor hen.

Sal, Kaapverdië

Ook nog zo’n reality check: het eiland kent heel veel zwerfdieren. Honden liggen voor pampus in de zon of schaduw, katten snuffelen overal of ze iets te eten vinden.

Een ding is zeker: Sal is meer dan alleen zon, zee, strand en toeristen.


Accommodaties op Sal

Zoek je een goede, maar wel betaalbare slaapplek op Sal? Deze vijf accommodaties vallen precies in die categorie:

1. Ocean Suites
2. Sal Beach Club
3. Leme Bedje 69
4. Surfactivity Guest House
5. Avalon Villa

Goed om te weten: vaak ben je voor Sal goedkoper uit als je een pakketreis boekt. Zo zat ik heel voordeling all-inclusive in RIU Funana

Voor vliegtickets raad ik je aan om op Skyscanner te kijken, zodat je goed de ticketprijzen kunt vergelijken.

Blogposts Kaapverdie

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


8 Comments

 1. Ergens is die rust eindeloos. Ik mocht er een dikke 5 wkn zijn met de kon marine a/b van de tydeman, waar 16 doktoren en de prof van boekschoten VU Amsterdam de onderwaterwereld bezochten en ik als duikmeester deze mensen moest begeleiden. Ik vond het een prachtige tijd en al die rust en mooie onderwaterwereld. Er heerst wel enorme armoe en de mensen waren overal vriendelijk. Ben in 2009 nog eens terug geweest maar is wel verbeterd.

 2. Ik heb een vraag, ik zou hier graag een tijd willen wonen&werken in een resort. Weet jij misschien wat ik daar voor nodig heb zowel voor in het animatie team als achter de bar?

  1. Hi Romy, helaas kan ik je hier niet bij helpen. In het hotel waar ik verbleef werkten eigenlijk ook maar weinig Europeanen, maar misschien is dat in andere hotels anders. Je zou TUI eens berichtje kunnen sturen, wie weet kunnen zij je verder helpen gezien veel reizen via hen verlopen. Succes!

 3. Hi!

  Toen je off-road ging, is dit met een gids gegaan of ben je er zelf op uit getrokken?
  Heb je daarvoor een auto of iets dergelijks gehuurd?

  1. Hoi Mell, dit was onderdeel van een eilandtour die we hebben gedaan via de aanbieder die buiten bij Riu Funana staat. Je kunt het ook zelf doen, maar dan heb je wel een goede 4×4 nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In beeld: ook dit is Sal, Kaapverdië

Door: Chantal Leestijd: 1 min