Sal, Kaapverdië

De bezienswaardigheden kon je onlangs al zien. Dit keer staat er iets anders op het programma: ook dit is Sal, maar dan ver buiten de toeristische plekken. Onderweg. Dit is het echte leven. Wát een verschil met Santa Maria en de vele resorts.

Sal, Kaapverdië

Een klein kerkje op zo’n 10 kilometer buiten Santa Maria, een van de weinige gebouwen op het eiland (buiten de resorts) dat daadwerkelijk af is. Ik heb me laten vertellen dat de inwoners van Sal er zo’n 10 á 15 jaar over doen om hun huis te bouwen. Alles gaat steen voor steen, verdieping voor verdieping – áls het al meerdere etages heeft.

Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Als je ook maar een klein beetje off road gaat, kom je al gauw wat verlaten huizen tegen. Nou ja, verlaten… Hier woonden minstens vier honden.

Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Een en al woestijn. Zo is het echt net Afrika.

Sal, Kaapverdië

De enige twee fietsen én fietsers die ik heb gezien op het eiland. Maar hé, ze zijn er wel!

Sal, Kaapverdië

Sal, Kaapverdië

Sloppenwijk net buiten de hoofdstad Espargos. Schrijnend om te zien hoe klein en primitief moeten wonen omdat ze simpelweg te weinig verdienen om in een ‘normaal’ huis te wonen. Gelukkig bouwt de overheid iets verderop meerdere flats met sociale huurwoningen, speciaal voor hen.

Sal, Kaapverdië

Ook nog zo’n reality check: het eiland kent heel veel zwerfdieren. Honden liggen voor pampus in de zon of schaduw, katten snuffelen overal of ze iets te eten vinden.

Een ding is zeker: Sal is meer dan alleen zon, zee, strand en toeristen.


Accommodaties op Sal

Zoek je een goede, maar wel betaalbare slaapplek op Sal? Deze vijf accommodaties vallen precies in die categorie:

1. Ocean Suites
2. Sal Beach Club
3. Leme Bedje 69
4. Surfactivity Guest House
5. Avalon Villa

Goed om te weten: vaak ben je voor Sal goedkoper uit als je een pakketreis boekt. Zo zat ik heel voordeling all-inclusive in RIU Funana

Voor vliegtickets raad ik je aan om op Skyscanner te kijken, zodat je goed de ticketprijzen kunt vergelijken.

Blogposts Kaapverdie

author-sign
Related Tags:

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒