Eigenlijk is elk moment van het jaar het perfecte moment om te beginnen aan je eerstvolgende reis. Elke dag, elke week, elke maand. Ieder ogenblik zal je namelijk weer andere, unieke herinneringen brengen. En dit is waarom juist januari zo’n fijne maand is om te weg te gaan!

1. De feestdagen zijn net achter de rug en je wilt voorkomen dat je in het zwarte gat – wat we ook wel het ‘normale leven’ noemen  – valt.

2. Je hebt je dertiende maand net gekregen en dat moet op.

3. De dagen zijn nog steeds kort, donker en grauw. Een beetje zon of sneeuw is meer dan welkom!

4. De wetenschap dat je nog een heel jaar voor je hebt: dan kun je deze maar meteen heel goed beginnen. Weet je in ieder geval zeker dat het een topjaar wordt!

5. Veel hotelkamers en complete reizen nu een stuk goedkoper dan een paar weken terug. Koopje dus!

6. Relatief weinig mensen gaan in deze maand weg: op veel bestemmingen zul je nu dus niet heel veel andere toeristen tegenkomen.

7. Aanvullend op punt 6: je bent een van de weinigen die weggaat, dus wat zal je omgeving jaloers zijn! Geniet jij nóg meer van je vakantie.

8. Als je nu een warme bestemming opzoekt, zweet je die kerstkilo’s er – hoppa – zomaar vanzelf uit.

9. Na al die familieverplichtingen van vorige maand kun je wel wat tijd voor jezelf gebruiken: en waar doe je dat nou beter dan in het buitenland?

10. Omdat de meeste wintersportoorden in deze maand bijna allemaal nog genoeg sneeuw hebben liggen.


Ben jij weleens in januari op vakantie of een weekend weg gegaan?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒