Winterzon bestemmingen
Winterzon bestemmingen

5 zonzekere bestemmingen waar je het hele jaar door goed zit

Op zoek naar een bestemming waar je, ongeacht welke maand, het hele jaar door verzekerd bent van lekker weer? Er zijn niet veel plekken die deze luxe hebben, maar ze zijn er wél. En dit zijn ze! Scheelt je weer een lange speurtocht als je bijvoorbeeld naar fijne winterzon bestemmingen zoekt.

Op zoek naar zonzekere bestemmingen waar je, ongeacht welke maand, het hele jaar door verzekerd bent van lekker weer? Er zijn niet veel plekken die deze luxe hebben, maar ze zijn er wél. En dit zijn ze! Scheelt je weer een lange speurtocht als je bijvoorbeeld naar fijne winterzonvakanties zoekt.

Ideaal voor wanneer je de winter hier wilt ontvluchten, of als je juist in het voorjaar alvast een kleurtje op wilt doen voordat onze zomer begint. Deze bestemmingen bieden het hele jaar door een lekker klimaat (en dus zon):

1. Curaçao

Op Curaçao is het altijd warm, maar dan ook echt ALTIJD. Wel is er een verschil in de hoeveelheid regen die er valt, maar vrijwel nooit is het de hele dag rotweer. Het beste weer heb je van februari tot en met juli. In januari, juli, augustus en september valt er zo’n 40 tot 50 millimeter per maand. Voor oktober, november, december is dat 100 millimeter per maand. Klinkt veel, maar het valt nog steeds heel erg mee als je het met andere landen die een écht regenseizoen hebben vergelijkt. Het gemiddeld aantal zonuren per dag ligt het hele jaar op acht. Ik bedoel maar.

Gemiddelde temperatuur:
30-32 graden

Betaalbaar naar Curaçao:
Wil je naar Curacao, dan ben je vaak het goedkoopste uit als je een pakketreis boekt. Maar je kunt voor deze bestemming ook prima zelf een vlucht en accommodatie los boeken.

stranden curacao


2. Aruba

Aruba staat garant voor: veel zon, relatief weinig neerslag en lage temperatuursverschillen. De ideale combinatie! De luchtvochtigheid kan wel hoog liggen, maar door de wind (lang leve het eilandleven) is het over het algemeen prima uit te houden. De grootste kans op regen is van oktober tot en met januari, maar dan valt er vaak één flinke (onweers)bui per dag en schijnt daarna gewoon weer de zon.

Gemiddelde temperatuur:
30-33 graden

Betaalbaar naar Aruba:
Voor Aruba is het in de meeste gevallen het voordeligst als je een pakketreis boekt. Goed om te weten: Aruba is duurder dan Curaçao, zeker qua uitgaven ter plekke.

Zonzekere bestemmingen


Lees ook: 10 redenen om in de winter naar de zon te gaan


3. Thailand

Thailand is een van de weinige Aziatische bestemmingen waar het vrijwel altijd goed weer is. Er is wel een ‘maar’, want de zon laat zich niet overal tegelijk zien. Het noorden van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat, het zuiden een tropisch moessonklimaat. Dit komt er in het kort op neer dat in het noorden de winters droog zijn en de zomers juist nat, in het zuiden is er een heel lange droge periode en een heftig regenseizoen. Koud wordt het er nooit, maar het kan er dus op bepaalde momenten wel met bakken uit de lucht komen en heel vochtig zijn. De beste plekken zijn de eilanden Koh Samui en Koh Phangan; hier is het klimaat vrijwel het hele jaar constant.

Gemiddelde temperatuur:
Winter: 28-33 graden
Zomer: 30-36 graden

Betaalbaar naar Thailand:
Thailand is een bestemming die je prima zelf kan boeken! Boek zelf je ticket (check de goedkoopste opties via WTC.nl of Momondo.nl) en regel vervolgens zelf een hotel. De keuze in Thailand is reuze, dus je kunt – zeker buiten het hoogseizoen – prima nog op de dag zelf een accommodatie regelen. Zo ben je niet alleen een stuk goedkoper uit, je kunt zo ook nog eens heel makkelijk je plan ter plekke wijzigen.

Zonzekere bestemmingen


4. Kaapverdische Eilanden

Op de eilanden van Kaapverdië valt maar weinig regen, en het wordt overdag eigenlijk nooit kouder dan 24 graden. Van februari tot en met juni valt er bijna helemaal geen neerslag. Wel koelt het in de winter wat af ‘s avonds (gemiddeld zo’n 18 graden), waardoor je wat warmers aan moet trekken – zeker als het waait. Daar ging ik nogal de mist in tijdens mijn trip in november een paar jaar terug.

Gemiddelde temperatuur:
Winter: 24-25 graden
Zomer: 29-30 graden

Betaalbaar naar de Kaapverdische Eilanden:
Het makkelijkste is om een pakketreis te boeken (all-inclusive is hier ideaal), maar tegenwoordig kun je ook zelf makkelijk een vliegticket kopen en een leuke accommodatie vinden. De keuze wordt steeds groter, en zelf reserveren is perfect als je liever niet in een groot hotel wil zitten. Hoeft echter niet per se veel geld te schelen: laat je keuze hier dus afhangen van wat voor type accommodatie je voorkeur heeft.

Zonzekere bestemmingen


5. Canarische Eilanden

Officieel onderdeel van Spanje, maar eigenlijk is het klimaat op de Canarische Eilanden (zoals bijvoorbeeld op Fuerteventura) precies andersom. In de winter is het op de eilanden warmer dan in Spanje, in de zomer juist iets koeler. Een mooie middenweg dus, want aan de Spaanse stranden kan het bloedheet worden in de zomermaanden! Regen valt er amper. Wel is er eigenlijk altijd een flinke wind.

Gemiddelde temperatuur:
22-26 graden

Betaalbaar naar de Canarische Eilanden:
Ook dit is een bestemming waarbij je keuze echt moet afhangen van wat voor type accommodatie je zoekt. Voor zowel een pakketreis als een los ticket met hotel zijn er veel mogelijkheden, maar vaak is het net even goedkoper om zelf je reis te regelen. Ik check zelf altijd en WTC.nl en Momondo.nl voor de beste ticketopties en boek m’n accommodatie het liefst via Booking.com of Airbnb (tip: krijg €25 korting als je je aanmeldt via deze link).

Zonzekere bestemmingen


Welke zonzekere bestemmingen behoren tot jouw favorieten?

Delen?

.

Gratis ebook

Ander leesmateriaal

8 Comments

  1. Egypte en Dubai zijn nog ‘zonzekerder’, maar wat je noemt zijn uiteraard ook heerlijke bestemmingen. Vooral Thailand is inderdaad het hele jaar door heerlijk warm (en soms ronduit loeiheet) en de Canarische Eilanden zijn ook altijd erg aangenaam. Ik zou er zo nu weer naartoe willen.

    1. Klopt! Maar Egypte en Dubai zijn op sommige zo ontzettend heet dat je er echt niet wilt zijn (althans ik niet). Voordeel van Thailand is dat je je goed kunt verplaatsen en dat het klimaat heel erg verschilt daar :-)

  2. Allemaal heerlijke bestemmingen. Vooral Kaapverdie vond ik heel bijzonder omdat alle eilanden zo totaal verschillend zijn. Dat is ook een bestemming die ik nog geregeld aanraad als mensen me om tips vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.