Op zoek naar zonzekere bestemmingen waar je, ongeacht welke maand, het hele jaar door verzekerd bent van lekker weer? Er zijn niet veel plekken die deze luxe hebben, maar ze zijn er wƩl. En dit zijn ze! Scheelt je weer een lange speurtocht als je bijvoorbeeld naar fijne winterzonvakanties zoekt.

Ideaal voor wanneer je de winter hier wilt ontvluchten, of als je juist in het voorjaar alvast een kleurtje op wilt doen voordat onze zomer begint. Deze bestemmingen bieden het hele jaar door een lekker klimaat (en dus zon):

1. CuraƧao

Op CuraƧao is het altijd warm, maar dan ook echt ALTIJD. Wel is er een verschil in de hoeveelheid regen die er valt, maar vrijwel nooit is het de hele dag rotweer. Het beste weer heb je van februari tot en met juli. In januari, juli, augustus en september valt er zo’n 40 tot 50 millimeter per maand. Voor oktober, november, december is dat 100 millimeter per maand. Klinkt veel, maar het valt nog steeds heel erg mee als je het met andere landen die een Ć©cht regenseizoen hebben vergelijkt. Het gemiddeld aantal zonuren per dag ligt het hele jaar op acht. Ik bedoel maar.

Gemiddelde temperatuur:
30-32 graden

Betaalbaar naar CuraƧao:
Wil je naar Curacao, dan ben je vaak het goedkoopste uit als je een pakketreis boekt. Maar je kunt voor deze bestemming ook prima zelf een vlucht en accommodatie los boeken. Het loont zeker om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken; zo kun je veel geld besparen.

Pakketreizen naar CuraƧao met een goede prijs/kwaliteitverhouding boek je onder andere via:

>> TUI

>> Corendon

>> De Vakantiediscounter

Lees ook: onze artikelen over CuraƧao >>

stranden curacao

2. Aruba

Aruba staat garant voor: veel zon, relatief weinig neerslag en lage temperatuursverschillen. De ideale combinatie! De luchtvochtigheid kan wel hoog liggen, maar door de wind (lang leve het eilandleven) is het over het algemeen prima uit te houden. De grootste kans op regen is van oktober tot en met januari, maar dan valt er vaak Ć©Ć©n flinke (onweers)bui per dag en schijnt daarna gewoon weer de zon.

Gemiddelde temperatuur:
30-33 graden

Betaalbaar naar Aruba:
Voor Aruba is het in de meeste gevallen het voordeligst als je een pakketreis boekt. Goed om te weten: Aruba is duurder dan CuraƧao, zeker qua uitgaven ter plekke.

Pakketreizen naar Aruba met een goede prijs/kwaliteitverhouding boek je onder andere via:

>> TUI

>> De Vakantiediscounter

Lees ook: onze artikelen over Aruba >>

Zonzekere bestemmingen

3. Thailand

Thailand is een van de weinige Aziatische bestemmingen waar het vrijwel altijd goed weer is. Er is wel een ‘maar’, want de zon laat zich niet overal tegelijk zien. Het noorden van Thailand heeft een tropisch savanneklimaat, het zuiden een tropisch moessonklimaat. Dit komt er in het kort op neer dat in het noorden de winters droog zijn en de zomers juist nat, in het zuiden is er een heel lange droge periode en een heftig regenseizoen. Koud wordt het er nooit, maar het kan er dus op bepaalde momenten wel met bakken uit de lucht komen en heel vochtig zijn. De beste plekken zijn de eilanden Koh Samui en Koh Phangan; hier is het klimaat vrijwel het hele jaar constant.

Gemiddelde temperatuur:
Winter: 28-33 graden
Zomer: 30-36 graden

Betaalbaar naar Thailand:
Thailand is een bestemming die je prima zelf kan boeken! Boek zelf je ticket (check de goedkoopste opties via Skyscanner) en regel vervolgens zelf een hotel. De keuze in Thailand is reuze, dus je kunt – zeker buiten het hoogseizoen – prima nog op de dag zelf een accommodatie regelen. Zo ben je niet alleen een stuk goedkoper uit, je kunt zo ook nog eens heel makkelijk je plan ter plekke wijzigen.

Lees ook: onze artikelen over Thailand >>

Zonzekere bestemmingen

4. Kaapverdische Eilanden

Op de eilanden van KaapverdiĆ« valt maar weinig regen, en het wordt overdag eigenlijk nooit kouder dan 24 graden. Van februari tot en met juni valt er bijna helemaal geen neerslag. Wel koelt het in de winter wat af ’s avonds (gemiddeld zo’n 18 graden), waardoor je wat warmers aan moet trekken – zeker als het waait. Daar ging ik nogal de mist in tijdens mijn trip in november een paar jaar terug.

Gemiddelde temperatuur:
Winter: 24-25 graden
Zomer: 29-30 graden

Betaalbaar naar de Kaapverdische Eilanden:
Het makkelijkste is om een pakketreis te boeken (all-inclusive is hier ideaal), maar tegenwoordig kun je ook zelf makkelijk een vliegticket regelen en een leuke accommodatie vinden. De keuze wordt steeds groter, en zelf reserveren is perfect als je liever niet in een groot hotel wil zitten. Hoeft echter niet per se veel geld te schelen: laat je keuze hier dus afhangen van wat voor type accommodatie je voorkeur heeft.

Pakketreizen naar Kaapverdiƫ met een goede prijs/kwaliteitverhouding boek je onder andere via:

>> TUI

>> De Vakantiediscounter

Lees ook: onze artikelen over Kaapverdiƫ >>

Zonzekere bestemmingen

5. Canarische Eilanden

Officieel onderdeel van Spanje, maar eigenlijk is het klimaat op de Canarische Eilanden (zoals bijvoorbeeld op Fuerteventura en Tenerife) precies andersom. In de winter is het op de eilanden warmer dan in Spanje, in de zomer juist iets koeler. Een mooie middenweg dus, want aan de Spaanse stranden kan het bloedheet worden in de zomermaanden! Regen valt er amper. Wel is er eigenlijk altijd een flinke wind.

Gemiddelde temperatuur:
22-26 graden

Betaalbaar naar de Canarische Eilanden:
Ook dit is een bestemming waarbij je keuze echt moet afhangen van wat voor type accommodatie je zoekt. Voor zowel een pakketreis als een los ticket met hotel zijn er veel mogelijkheden, maar vaak is het net even goedkoper om zelf je reis te regelen. Ik check zelf altijd Skyscanner voor de beste ticketopties en boek m’n accommodatie het liefst via Booking.com.

Pakketreizen naar de Canarische Eilanden met een goede prijs/kwaliteitverhouding boek je onder andere via:

>> TUI

>> Eliza was Here (pakketreis altijd inclusief huurauto)

>> Corendon

Lees ook: onze artikelen over de Canarische Eilanden >>

Zonzekere bestemmingen

Welke zonzekere bestemmingen behoren tot jouw favorieten?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’