Gevalletje, doe ik veel te weinig: naar de sauna gaan. Ik vind het altijd heerlijk om een dagje offline te zijn, te zweten en te badderen (en lekker te eten in badjas). Gelukkig heeft ons land heel veel opties in de aanbieding, zodat je prima kunt afwisselen. Maar wat is nou de beste sauna van Nederland? Ik deel mijn favoriete plekken met je!

Beste sauna van Nederland: 5 tips en aanbiedingen

1. Thermen Soesterberg

Thermen Soesterberg is nog niet zo heel lang open. Dat is extra fijn, want dat betekent: alles is nog lekker nieuw! De thermen ligt op de Utrechtse Heuvelrug, aan de rand van Soesterberg. Het is een van de grootste wellnessresorts van Nederland: zo zijn er maar liefst zestien verschillende sauna’s!

Mijn favorieten zijn de Panoramasauna, die uitzicht biedt op het bos, en het Sauna theater. Hier zit je in een soort arena, waarbij je met ruim 150 anderen bij hete temperaturen getuige bent van muziek, licht, beeld en een choreografie. Extra tof: het is de eerste ter wereld én is ook de grootste opgietsauna van Europa. Ook is er onder andere een binnen/buitenzwembad, een Turks stoombad, zwemvijver, koelgrot en zijn diverse schoonheidsbehandelingen mogelijk.

Thermen Soesterberg aanbieding: dagentree

Er is altijd wel een Thermen Soesterberg aanbieding in omloop. Vaak wel meerdere! Voor korting wil je deze websites in de gaten houden (klik op de links hieronder om direct naar de aanbieding te gaan):

Normale prijs: €37,50 per persoon

Beste sauna van Nederland: Thermen Soesterberg

Overige info

Badkledingdag:
Elke dinsdag

Openingstijden: 
Zondag t/m donderdag: 9:00 – 23:00 uur
Vrijdag t/m zaterdag: 9:00 – 23:30 uur

Adres:
Thermen Soesterberg
Frits Koolhovenweg 8
3769 TR Soesterberg

Meer info: Thermensoesterberg.nl

Beste sauna van Nederland: Thermen Soesterberg

2. Thermen Bussloo

Ook Thermen Bussloo ligt in een mooi stukje natuur. Het wellnessresort ligt midden op de Veluwe, vlakbij Apeldoorn. En ook dit is een van de grotere thermen van Nederland: je kan je hier dus prima een dag (of twee) vermaken!

Thermen Bussloo telt vijftien sauna’s en biedt meer dan 25 verschillende opgietingen en rituelen. Verder is er onder meer een zoutwaterbad, een strand, buitenzwembad, een muziekbad (mijn favoriet!), hamambad en of doe een dutje in de ontspanningsruimte (ook heerlijk).

Thermen Bussloo aanbieding: dagentree

Voor Thermen Bussloo hoef je eigenlijk ook vrijwel nooit de echte prijs te betalen. Regelmatig zijn er aanbiedingen of kun je bieden op tickets via veilingen. Hieronder vind je ook een aantal opties die momenteel geen korting bieden, maar binnenkort waarschijnlijk wel weer. Check ze voor de zekerheid altijd, wie weet is er in de tussentijd weer een fijne actie verschenen!

Normale prijs: €37,50 per persoon

Beste sauna van Nederland: Thermen Bussloo

Overige info

Badkledingdag:
Elke dinsdag

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 9:00 – 23:30 uur
Zondag: 9:00 – 23:00 uur

Adres:
Thermen Bussloo
Bloemenksweg 38
7383 RN Voorst

Meer info: Thermenbussloo.nl

Beste sauna van Nederland: Thermen Bussloo

3. Thermae 2000

Als we het hebben over de beste sauna van Nederland, dan hoort Thermae 2000 daar ook zeker tussen. Voor mij staat een bezoek aan dit wellnesscentrum gelijk aan er écht even helemaal uit. Enerzijds omdat het zo ver rijden is (het ligt in het Zuid-Limburgse Valkenburg), en anderzijds omdat alles aanvoelt als een soort mini-vakantie. Je vindt er diverse thermale baden met water uit eigen bron, maar ook whirlpools, stoombaden en negen sauna’s. Ook zijn er dagelijks opgietingen.

Thermae 2000 aanbieding: dagentree

Thermae 2000 doet niet vaak aan aanbiedingen. Maar als ze er zijn, dan zijn ze ook heel lekker. Momenteel krijg je via de website van het wellnesscentrum zelf én als je lid bent bij de ANWB maar liefst 10 euro korting op je dagentree.

  • Thermae.nl: €27,50 voor dagentree en massagestoel (geldig t/m 31 maart 2020)
  • ANWB: €27,50 voor leden (geldig t/m 17 januari 2021)

Normale prijs: €37,50 per persoon

Zoek je nog een fijn hotel waar je kan verblijven? Boek een arrangement via de website van Thermae 2000, of boek alles los. Betaalbare (en goede) opties zijn bijvoorbeeld een nachtje in Villa Valkenburg en Hotel Jansen. De hotels liggen op 600/700 meter van het wellnessresort: prima te lopen dus!

Beste sauna van Nederland: Thermae 2000

Overige info

Badkledingdag:
Elke dinsdag en elk eerste volle weekend van de maand. Op reguliere dagen (maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag) is badkleding verplicht in de (zwem)baden. In de sauna’s juist niet.

Openingstijden:
Dagelijks van 09:00 – 23:00 uur

Adres:
Cauberg 25-27
6301 BT Valkenburg aan de Geul

Meer info: Thermae.nl

Beste sauna van Nederland: Thermae 2000

4. Sauna Drôme

Al een hele poos niet meer geweest, maar wat is Sauna Drôme in Putten een fijne uitvalsbasis voor een dagje relaxen. Het wellnesscentrum op de Veluwe wordt omringd door natuur. Het is hier mogelijk om met de Drôme boot mee te gaan; een saunaboot die langzaam over het meer vaart (duur: 15 minuten). Met een beetje geluk zie je een hert of eland in de verte! Andere chille sauna’s: de grotsauna, houtgestookte rooksauna en de klassieke Finse bloksauna. In die laatste voelt het net alsof je echt in Finland bent. Uiteraard is er ook een verwarmd buitenbad aanwezig, whirlpools, een zonneweide en een neveldouche.

Sauna Drôme aanbieding: dagentree

Sauna Drôme wordt nu wel heel goedkoop als je je kaartje regelt via SpaOnline. Je krijgt meer dan 50% korting!

Normale prijs: €28,50 per persoon

Beste sauna van Nederland: Sauna Drome

Overige info

Badkledingdag:
Geen. Wellicht een alternatief: elke eerste woensdag van de maand zijn van 10 tot 17 uur alleen vrouwen welkom.

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 11:00 – 21:00 uur
Zondag: 11:00 – 18:00 uur

Adres:
Tolweg 13-15
3881 SX Putten

Meer info: Saunadrome.nl

5. Elysium

In de buurt van Rotterdam vind je een pareltje van een wellnesscentrum: Elysium. Hier vind je maar liefst 25 verschillende sauna’s en vinden er dagelijks diverse opgietsessies plaats. Mijn favorieten: de kruidensauna en de Marakesh sauna. Ook zijn er negentien binnen- en buitenzwembaden. Hieronder vallen ook een spiritueel bad en een openlucht zoutwaterbad (beiden aanraders). Daarnaast mag je hier jacuzzi’s, een authentieke Turkse hamam en een Byzantijnse tuin verwachten. Deze sauna is groot, groter, grootst!

Elysium aanbieding: dagentree

Ook Elysium kan vrijwel altijd goedkoper dan de officiële prijs via de website zelf. Je kan bieden op veilingen, maar ook heeft Groupon momenteel een lekkere actie lopen.

Normale prijs: €34,50 per persoon

Beste sauna van Nederland: Elysium

Overige info

Badkledingdag:
Elke maandag + de laatste donderdag van de maand. Let op: de badkledingdag duurt tot 17:00 uur. Daarna zijn de reguliere regels van kracht.

Openingstijden:
Dagelijks van 10:00 – 23:00 uur.

Adres:
Kooilaan 1
2665 KR Bleiswijk

Meer info: Elysium.nl


Wat vind jij de beste sauna van Nederland?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒