Een stedentripje in eigen land is altijd een goed idee. De grote vraag is dan vaak: waar ga je naartoe? Wat is nou leuk? De Noord-Hollandse stad Alkmaar stelt niet teleur! Denk aan historische, prachtige panden, gezellige cafƩs, kronkelende grachten, de wereldberoemde kaasmarkt en de mogelijkheid om uniek te overnachten. Dit zijn handige tips voor een heerlijk weekend vol hotspots in Alkmaar.

Hotspots Alkmaar: eten en drinken

Laten we eerlijk zijn: wanneer we op stedentrip gaan zijn we (naast het bekijken van de highlights of slenteren door de winkelstraat) toch vooral op zoek naar leuke hotspots. Goed nieuws! Alkmaar heeft meer dan genoeg leuke tentjes waar je neer kan strijken voor een hapje en een drankje. Dit zijn onze favoriete hotspots in Alkmaar:

Ontbijten en lunchen in Alkmaar

Voor zowel een ontbijtje als lunch zit je goed bij Echt Food, picture perfect Miss Central of Sencha Lunchstore. Laatstgenoemde wil zeker op je lijstje zetten als je zin hebt in een heerlijk taartje!

Borrelen en diner in Alkmaar

Na de lunch op zoek naar een leuke plek om te borrelen? Ook hier geen gebrek aan leuke hotspots in Alkmaar. Zoek een plekje bij 1480 Foodbar of De Koning. Met hun grote terras ook een top plek als het zonnetje schijnt.

Daarnaast is Stadskaffee Laurens is wat ons betreft echt een aanrader. Van goed verzorgde borrelplank tot cocktails en hun eigen biertje. Ook is het mogelijk om hier ā€˜s avonds te eten. Maar wil je een avondje echt uitpakken? Dan wil je aanschuiven bij het 9-gangen diner van Neder, waar alles van eigen bodem komt. Een beleving gegarandeerd!

Hotspots Alkmaar
Hotspots Alkmaar

Overnachten in Alkmaar: The Fallon Hotel

Sinds 2020 is The Fallon Hotel Alkmaar geopend en het is zeker een plek waar je wil slapen tijdens jouw citytrip naar Alkmaar. Durf jij het aan om te slapen in de voormalige cel van Willem Holleeder? Het gebouw ā€˜Schutterweiā€™ fungeerde vanaf 1840 tot 2013 als gevangenis. Daarna stond het een tijdje leeg en werd de gevangenis gebruikt als filmlocatie voor series zoals Celblok H. En kun je er dus slapen!

Het centrum bevindt zich op slechts vijf minuutjes fietsen. Geen zin om de deur uit te gaan? In het hotel zit restaurant Dā€™ArrĆŖt en dat is absoluut een aanrader. Nog iets wat je niet mag missen: de gevangenisrondleiding, welke wordt gegeven voor oud-medewerkers. De verhalen over de gebeurtenissen in gevangenis krijg je uit eerste hand en dat zorgt voor een zeer interessante en boeiende 1,5 uur.

Klik hier voor meer info >>

The Fallon Hotel Alkmaar
The Fallon Hotel Alkmaar

Bereikbaarheid & parkeren

Zowel Alkmaar als The Fallon zijn gemakkelijk met de auto of het OV te bereiken. Wanneer je met de trein naar Alkmaar komt, kan je eigenlijk alles lopend doen. Met tien minuutjes wandelen sta je al in het centrum en met slechts twintig minuten ben je bij The Fallon. Vind je dat toch te ver? Geen probleem, er rijden ook bussen. Al brengen deze je niet veel sneller op de plek van bestemming.

Kom je met de auto dan heb je keuze uit verschillende parkeergarages waar je veelal voor ā‚¬17,- per dag kan staan. Verblijf je bij The Fallon? Dan kan je parkeren op het terrein van het hotel zelf. De kosten hiervoor zijn ā‚¬10,- per nacht en is op basis van beschikbaarheid.

Hotspots Alkmaar
Hotspots Alkmaar

Andere stedentrips in Nederland:

author-sign

Lonne

Niks moet, maar de wereld mĆ³et gezien worden. Daarbij help ik je niet alleen door hier op Reisdoc tips te delen, ook stel ik reizen op maat samen zodat jij onbezorgd kan genieten van een fantastische reis. Solon Travel is jouw persoonlijke reisspecialist. Benieuwd hoe het werkt? Neem een kijkje op solontravel.nl!