Indonesië

Bezienswaardigheden Indonesië:

Indonesië telt maar liefst 17.508 eilanden en is daarmee te grootste eilandenstaat ter wereld. De bekendste eilanden zijn Bali, Java, Lombok en Sumatra. Vooral Bali trekt veel Nederlandse toeristen en dat is niet voor niets: je vindt hier een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Indonesië, zoals de vulkanen, Tanah Lot en Nusa Dua. En ook op Java zijn een paar geweldige pareltjes te vinden: wat dacht je van de Borobudur, de Prambanan en vulkaan Bromo?


Praktische informatie over Indonesië:

Hoe kom je in Indonesië?

  • Met het vliegtuig: dat kan tegenwoordig met een directe vlucht, maar goedkoper is het vaak om toch een overstap te maken op bijvoorbeeld Singapore. Zo boekte ik een retourticket Singapore met Lufthansa voor nog geen €400 en vloog ik met Air Asia voor nog geen €100 naar Bali. Check vooral je opties om te zien wat de goedkoopste (en beste) mogelijkheid is voor je. Ik gebruik hier altijd WTC.nl en Momondo.nl voor!

Beste reistijd Indonesië

  • De beste reistijd is tussen mei en september. De meeste regen valt tussen december en maart, al kan er het hele jaar door een flinke bui vallen.

Heb je een visum nodig voor Indonesië?

  • Voor een verblijf korter dan 30 dagen niet. Blijf je langer? Dan moet je voor vertrek een visum hebben aangevraagd bij de ambassade in Den Haag of via een tussenpartij zoals KES Visum.

Heb je vaccinaties nodig in Indonesië?

  • Voor een verblijf korter dan drie maanden worden vaccinaties voor DTP en Hepatitus A aangeraden.

Valuta in Indonesië

  • In Indonesië betalen ze met Indonesische Rupiah. De wisselkoers: 10.000 IDR is ongeveer 58 cent en 1 euro is ongeveer 17.000 IDR.

Wereldstekker nodig in Indonesië?

  • Nee.

Bezochte plekken in Indonesië:


← Bekijk alle bestemmingen

Blogposts over Indonesië:

Bali tips

Bali tips: dit zijn de 3 leukste stadjes van het eiland (als je het mij vraagt)

Bali verveelt nooit. Ik ben er nu twee keer geweest, net weer weg, maar zou zo nog eens die kant op willen. Je hebt er alles: mooie natuur, veel strand, fantastisch eten en drinken én heel veel mooie plekken om te bezoeken. Ik heb al heel veel Bali tips gedeeld in het verleden, maar deze nog niet: dit zijn de leukste stadjes van Bali (als je het mij vraagt)!10 redenen om naar Bali te gaan

Ik ben een van die gelukkigen die na 27 jaar kan zeggen dat ze op toch best wat plekken in de wereld is geweest. Van kleine dorpjes in Afrika tot aan wereldsteden in Azië. Van de natuur in Amerika tot aan bounty stranden in de Caribbean. Het leven is zo slecht niet! En elke plek – waar ook ter wereld – heeft wel iets moois te bieden. Elke plek heeftLees verder →

gili air

INDONESIË: de Gili-eilanden

Veel mensen verwachten op Bali wit zand en heel helder blauw water. Op sommige plekken heb je geluk, maar het grootste gedeelte van de kustlijn valt helaas niet in die categorie. Om echt paradijselijke stranden te zien, zul je een stukje moeten varen. Maar geloof mij, dan heb je ook echt wat: de Gili-eilanden! ANDER LEESMATERIAAL:

Bali bezienswaardigheden: Tanah Lot

9 bezienswaardigheden op Bali die je gezien moet hebben

Onontdekte plekjes bezoeken is natuurlijk fantastisch, maar in eerste instantie ga je toch naar een bestemming vanwege de highlights die algemeen bekend zijn. Dat is immers het eerste wat je ziet en leest als je een reisboek openslaat of blogs afstruint! Dit zijn de typische bezienswaardigheden op Bali die je absoluut niet wilt missen.

Bali onontdekte plekken

BALI: De onontdekte plekjes

Geef toe: eigenlijk is het allerleukste aan reizen mooie plekken zien waar je op dat moment als enige rondloopt. Veel pareltjes op aarde zijn inmiddels al ontdekt, en al helemaal op het toeristische Bali. Geluk was aan mijn zijde, want ik op drie prachtige locaties rondgelopen, zonder ook maar een toerist in de buurt. Welke dat zijn? ANDER LEESMATERIAAL:

slapen bij locals bali

BALI: Slapen bij de locals

Als ik de mogelijkheid krijg om iets uit te proberen, dan pak ik die kans heel graag met beide handen aan. En ik moet zeggen: mijn eerste ervaring met Airbnb had niet beter kunnen uitpakken. ANDER LEESMATERIAAL:


OUDERE BERICHTEN