In februari was ik een weekend in Londen. Ik miste mijn vliegtuig terug vanwege een storing bij het treinsysteem en moest m’n vlucht omboeken en een nachtje in een hotel slapen. Extra kosten: 150 pond. Wat was ik blij met mijn doorlopende reisverzekering op dat moment, want ik heb alles netjes teruggekregen. Met mijn reisjes haal ik de jaarlijkse premie er makkelijk uit, maar voor heel veel mensen blijkt dat niet het geval!

Een tijdje terug stuitte ik namelijk op een persbericht dat uitlegt waarom het niet altijd zo voordelig is om een doorlopende reisverzekering te hebben:

Geld.nl onderzocht in welke gevallen een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende (tijdelijke) reisverzekering. Voor wie binnen Europa blijft is gemiddeld na 30 dagen een doorlopende verzekering pas goedkoper. Voor vakantiegangers die buiten Europa reizen en dus een reisverzekering met werelddekking nodig hebben, is een doorlopende reisverzekering na 21 dagen voordeliger. ā€œDoor niet zonder meer te kiezen voor het gemak van een doorlopende verzekering kun je als consument tot wel 25 procent besparen op de premie van je verzekeringā€.

Of het echt zo is hangt denk ik af van het bedrijf waar je een reisverzekering af gaat sluiten (de premies en regels zijn overal weer wat anders), maar het is wel aan te raden om hier even goed naar te kijken. Als je op die manier weer wat geld kan besparen, dan is dat mooi meegenomen toch?

Wat voor reisverzekering heb jij?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’