Thailand

Onbekend Thailand: 3 plekken die je op je wishlist wil zetten!

Onbekend Thailand

Bangkok, Chiang Mai, Koh Phi Phi… Slechts een paar van de (hele) bekende pareltjes die Thailand rijk is. Het land is booming en trekt jaarlijks meer dan 35 miljoen toeristen. Bestaat er nog zoiets als ‘onbekend Thailand’? Je zou immers verwachten dat elke uithoek inmiddels overspoeld wordt door vakantiegangers. Nope! Gelukkig zijn er nog steeds een aantal hidden gems te vinden. Deze drie plekken bijvoorbeeld.

1. Chiang Khan / Loei

Veel mensen reizen niet noordelijker dan Chiang Mai of Pai. Zonde, want ook daarboven is heel veel moois te vinden! Loei bijvoorbeeld; deze provincie grenst aan buurland Laos en trekt vooralsnog amper buitenlandse toeristen. Je waant je hier in het Thailand van tien jaar geleden, toen Chiang Mai nog een schattig dorpje was en de stranden in het zuiden nog oases van rust. Weinig mensen spreken er Engels en westers eten is er bijna niet te vinden, maar daarentegen is de gastvrijheid hier misschien nog wel groter dan in de rest van het land en voelt elke activiteit nog authentiek.

Favoriete plek is het stadje Chiang Khan, aan de Mekong. Elke avond kun je je hart ophalen op de avondmarkt en ’s ochtends wil je je wekker vroeg zetten (ja, dat wil je!) om bij zonsopkomst een aalmoes te geven aan de monniken. Je kunt overigens ook heerlijk fietsen of de natuur in duiken!

ā‡’ Lees hier meer over Loei en Chiang Khan

Beeld: Mirjam Blanken


2. Khao Sok National Park

Ik moet je eerlijk bekennen dat dit nationale park steeds meer op de radar komt, maar in vergelijking met de echte toeristische Thaise hotspots valt het aantal andere toeristen erg mee. Khao Sok is echt een paradijs voor natuurliefhebbers. Je kunt er midden in de jungle slapen en wakker worden met dit uitzicht:

Maar je kunt ook meer dan prima kano varen over de Sok-rivier en langs de kalkstenen rotsen. Of ga samen met een gids op zoek naar wilde dieren tijdens een jungletocht van een paar uur. Met een beetje geluk kom je olifanten en tijgers tegen, maar de kans is een stuk groter dat je oog in oog komt te staan met een slang, spin of een lading apen.

ā‡’ Lees meer over Khao Sok National ParkĀ 

Beeld: Mirjam Blanken


3. Khanom

Het dorpje Khanom ligt vlakbij de plek waar de veerponten richting de bekende eilanden vertrekken. Toch komen hier maar amper toeristen op af. Waarom? Geen idee, want het is hier leuk! Zo vind je er een aantal heel fijne resorts, heb je er een avondmarkt tot je beschikking en doet het strand niets onder voor z’n eilandconcurrenten. Je bent er bijna de enige, en dat gevoel is heerlijk. Maar er is mĆ©Ć©r: zo is Khanom de enige plek in Thailand (en eigenlijk bijna ter wereld) waar je roze dolfijnen kunt spotten!

ā‡’ Lees meer over Khanom

Heb jij nog tips voor het plekken in Thailand die echt nog onbekend (maar de moeite waard) zijn?


author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’