Maps.me

Herken je dat? Dat je nog zo denkt de weg naar je hotel te hebben onthouden, maar dat je op de een of andere manier altijd ergens anders belandt? Welcome to my world. Natuurlijk kun je Google Maps aanzetten om je de weg te wijzen, maar dat is vrij zonde van je geld. Gelukkig hoeft dat ook niet meer. Want vanaf nu gebruik jij Maps.me!

Eigenlijk is deze app heel makkelijk te omschrijven: Maps.me heeft de hele wereld in kaart gebracht en jij kunt dit gratis en voor niets downloaden. De hele wereld, een specifiek (ei)land of gewoon alleen een stad. Wat jij wilt. En eenmaal gedownload heb je geen internet meer nodig om de kaarten te kunnen raadplegen. Ze worden namelijk opgeslagen op je telefoon of tablet. Bang hoef je ook niet te zijn dat het al je ruimte inneemt: de kaart van heel Nederland is bijvoorbeeld maar 600 MB.

Maps.me

DE VOORDELEN

  • De app is gratis en voor niets te downloaden
  • Je hebt geen internet nodig om de app te gebruiken
  • Je kunt elk land ter wereld downloaden
  • Je kunt tot op detail inzoomen (ik zag zelf de huisnummers staan in mijn straat)
  • Je kunt ook zoeken in de kaart: ben je op zoek naar de dichtstbijzijnde MacDonald’s? Of ga je liever naar het British Museum? De app weet het allemaal!
  • Je kunt een route invoeren die je op basis van je GPS-positie van A naar B brengt. Net als bij Google Maps.

DOWNLOADEN?

ā–¶ Google Play

ā–¶ Apple Store

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’