10 redenen waarom je in mei op vakantie moet

Eigenlijk is elk moment van het jaar het perfecte moment om te beginnen aan je eerstvolgende reis. Elke dag, elke week, elke maand. Ieder ogenblik zal je namelijk weer andere, unieke herinneringen brengen. Ik geef je vandaag tien redenen waarom je in mei Ć©cht op vakantie moet; heb je mooi een aantal excuses paraat om last-minute vrij te vragen aan je baas.

1. Hallo meivakantie! Ideaal om tijdens deze periode even richting de zon te gaan: de prijzen liggen nog steeds stukken lager dan in de zomer.

2. Hallo Hemelvaartsdag! Zo kun je makkelijk van woensdagavond t/m zondagavond weg. Je hoeft er maand een dagje vrij voor te nemen.

3. Hallo Pinksteren! Heerlijk zo’n maand met zoveel vrije dagen. Zo kun je ook weer heel makkelijk een lang weekend weg zonder er dagen voor op te hoeven nemen.

4. Bestemmingen dicht bij huis zijn ineens ook een stuk aantrekkelijker door het lenteweer: al eens aan Hamburg of een weekend in de Ardennen gedacht?

5. Wil je liever nĆ³g warmer weer, maar niet ver weg? De temperatuur bij de Portugese en Spaanse stranden liggen nu over het algemeen ook al boven de 20 graden.

6. Mei is de ideale maand om een stedentrip te maken: het is nog geen topdrukte, het is nog niet te heet Ć©n de tickets er naartoe zijn nog goed betaalbaar.

7. Na maanden van hard werken is het Ć©cht even tijd om tijd voor jezelf te nemen. Even geen social media en geen mailbox die maar vol blijft lopen. En uiteraard in het buitenland.

8. Heb je weinig budget? Je kunt natuurlijk ook gewoon in Nederland blijven! Het is in mei helemaal geen straf om op het terras in de zon te zitten. Voelt net als vakantie.

9. De natuur is op veel plekken ter wereld nu op haar mooist (zeker in Europa): door het lenteweer is alles groen en in bloei!

10. Omdat je vakantiegeld waarschijnlijk deze maand gestort wordt.

Heb jij reisplannen voor deze maand?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’