Als ik er even helemaal tussenuit wil, maar a) niet al te veel tijd heb en b) niet al te veel geld, dan reis ik het liefst af naar de (Belgische) Ardennen. Hier waan ik me even heel ver weg van huis en, nog belangrijker, ik kom er volledig tot rust. Vooral in een vakantiehuis, zodat je alleen maar wat boodschappen hoeft te halen en verder helemaal niets meer hoeft. Dat kan heel duur, maar hoeft niet! In deze vijf goedkope vakantiehuizen in de Ardennen betaal je allesbehalve de hoofdprijs. Ideaal voor als je met familie of een groep vrienden de hort op gaat.

Goedkope vakantiehuizen Ardennen

Een vakantiewoning in de Ardennen kan heel basic, maar ook heel luxe. Heel standaard, maar ook heel origineel. En hetzelfde geldt dus voor de prijs. Het liefst heb je een combinatie van alles: een beetje luxe, een beetje originaliteit en een beetje betaalbaar. Via NOVASOL vind je veel exemplaren die alles in dit rijtje kunnen aftikken (in totaal hebben ze meer dan 50.000 vakantiewoningen in heel Europa). Dit zijn mijn vijf favorieten in de Ardennen:

1. Goedkoop vakantiehuis in ErezƩe

In La Grange de NamblĆ©ry heb je niet alleen de vakantiewoning voor jezelf, maar vrijwel ook het hele dorp. Het pand staat namelijk in een gehucht met maar vijf huizen! De vroegere hooizolder stamt uit 1879, is in 2014 helemaal opgeknapt en ligt op tien kilometer van het stadje Durbuy. Je verblijft hier met z’n tweetjes, en het ontbreekt je hier aan niets. Zo is er een sauna, een houtkachel, een romantisch overdekt terras met uitzicht over het landschap en een grote omheinde tuin van 250 vierkante meter. Uiteraard is er ook slaapkamer, woonkamer met open keuken en televisie, en een badkamer aanwezig. De inrichting is allesbehalve hip, maar juist dat kneuterige geeft hier dat heerlijke vakantiegevoel.

Vanafprijs per week: ā‚¬372 (geschikt voor maximaal twee personen)
Website

Goedkope vakantiehuizen Ardennen

Goedkope vakantiehuizen Ardennen


2. Goedkoop vakantiehuis in Tenneville

Met een groep vrienden een paar dagen weg? Dan zit je goed in het dorpje Tenneville. Dit vakantiehuis is geschikt voor maximaal zes personen en twee huisdieren. Via het grote buitenterras kom je terecht in de woonkamer met eethoek, open keuken Ć©n open haard. Er zijn drie slaapkamers en een badkamer en apart toilet aanwezig, evenals een hellende tuin (een klein deel van de tuin is vlak). Ook hier is de inrichting niet helemaal van deze tijd, maar daar kijk je zo doorheen – zeker wanneer je het uitzicht hebt gezien! Daarnaast heb je Netflix en vele internationale kanalen tot je beschikking. Het hele huis is in 2015 opgeknapt.

Vanafprijs per week: ā‚¬463 (geschikt voor maximaal zes personen)
Website

Goedkope vakantiehuizen Ardennen

Goedkope vakantiehuizen Ardennen


3. Goedkoop vakantiehuis in Heppenbach

Kies je voor dit exemplaar, dan slaap je op een perceel van maar liefst 2.000 vierkante meter. Dit halfvrijstaande vakantiehuis staat in Heppenbach is een walhalla van licht Ć©n luxe: de serre is ingericht met een gezellige zithoek met piano en biedt uitzicht op het terras en de tuin (met ligstoelen). In de woonkamer vind je een sfeervolle houtkachel, in de eetkamer zit je goed voor een avondje tafelen, tv kijken en/of voor gezellige kooktaferelen. Er zijn twee badkamers en drie slaapkamers, en ook twee huisdieren zijn welkom.

Vanafprijs per week: ā‚¬512 (geschikt voor maximaal zes personen)
Website

Goedkope vakantiehuizen Ardennen

Goedkope vakantiehuizen Ardennen


4. Goedkoop vakantiehuis in Somme-Leuze

Familieweekend? Dan wil je hier zeker weten naartoe! Ma Tante Marguerite ligt vlakbij Durbuy, tussen de heuvels. Mooie uitzichten gegarandeerd, net als veel ruimte en privacy. Je kunt hier met negen mensen en twee viervoeters terecht. Het fijne stulpje telt vijf slaapkamers en maar liefst vier badkamers. Het gebouw stamt uit 1746, maar is in 2014 helemaal gerenoveerd. Op de begane grond vind je een grote keuken, slaapkamer en een badkamer. Op de eerste verdieping ligt de grote woonkamer met meerdere zithoeken en een open haard. Ook zijn hier de andere vier slaapkamers gesitueerd. Daarnaast is er een mezzanine met nog meer zitplek. Het wordt overigens vechten om wie de mooiste slaapkamer krijgt, want eentje heeft een prachtige ouderwetse badkuip en twee anderen hebben een eigen badkamer met douche en toilet. Om het feest helemaal compleet te maken is er een grote tuin die volledig is afgeschermd.

Vanafprijs per week: ā‚¬559 (geschikt voor maximaal negen personen)
Website

Goedkope vakantiehuizen Ardennen

Goedkope vakantiehuizen Ardennen


5. Goedkoop vakantiehuis in Bertogne

De laatste is de duurste, maar nog steeds krijg je hier goed waar voor je geld, zeker als je in de zomer deze kant op gaat. Belangrijkste reden? Het heeft een verwarmd buitenzwembad! En nog een behoorlijk grote ook, want hij telt 25 vierkante meter. Ook staan er schommels en een tafelvoetbalspel voor je klaar, zodat het kind in je weer volledig tot z’n recht komt. Er zijn twee slaapkamers die plek bieden voor vijf personen: een kamer heeft een twee persoonsbed, de andere ruimte bevat een twee- en eenpersoonsbed. Daarnaast zijn er drie badkamers, ieder met een toilet, douche en ligbad. Verder is er een grote keuken en woonkamer aanwezig, en op het grote terras buiten in de tuin (die 300 vierkante meter is) vind je een barbecue. Goed om te weten: groepen onder de dertig zijn niet toegestaan.

Vanafprijs per week: ā‚¬609 (geschikt voor maximaal vijf personen)
Website

Goedkope vakantiehuizen Ardennen

Goedkope vakantiehuizen Ardennen
samenwerking

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’