Sihanoukville. Het is het bekendste stadje aan de kust van Cambodja. En je vindt het geweldig of vreselijk. Ik behoor tot de laatste groep. Sihanoukville staat gelijk aan volle stranden, veel vieze hostels (al heb je ook goede accommodaties) en keihard feesten met bijbehorende drank (en drugs). Waarom je er dan toch heen moet gaan? Hierom!

Eigenlijk zijn er twee redenen.

1) het is de toegangspoort tot de boten die je naar het paradijselijke eiland Koh Rong brengen.

2) vanuit Sihanoukville ben je met de tuktuk in een kwartiertje in Otres Beach. En dat lieve mensen, dat is het paradijs op aarde.

OTRES BEACH

Otres Beach bestaat eigenlijk uit een lange onverharde weg met een tiental accommodaties, een paar kleine winkeltjes, wat restaurantjes en een aantal barretjes. Eigenlijk heb je er dus helemaal niets. En dat is juist wat het zo fijn maakt. Het strand lijkt hier oneindig, is prachtig schoon en is rustig. De sfeer is hier meer dan relaxt. En nog veel beter: je hoeft hier écht helemaal niets.

Otres Beach Cambodja

Otres Beach Cambodja

Geen partyparadijs, maar een plek waar je ’s ochtends op tijd wakker wordt gemaakt door het geruis van de zee. Waar je in je hangmat of strandstoel rustig een boek leest en tussendoor nog even luncht. Waar je kindjes nog ziet spelen met zelfgemaakt speelgoed. Waar je boven het zand kunt schommelen. Waar je – zodra het donker is¬†– eens bedenkt in¬†welke van de tien restaurantjes je zult¬†eten of dat je dat gewoon in je hostel doet. Waar je elke avond een andere vaste plek hebt waar iedereen heen gaat. Iedereen is in dit geval hooguit dertig man, in ieder geval toen ik er was. De ene avond is er ergens een filmavond, de avond daarna hang je met z’n allen in een strandbar. Of je gaat gewoon vroeg slapen. Dat is hier helemaal niet raar.

Otres Beach Cambodja

Otres Beach Cambodja

Otres Beach Cambodja

En de volgende dag? Dan begint het ritueel gewoon weer opnieuw.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ‚áí