Op reis naar een toffe bestemming en tegelijkertijd iets goeds doen voor je medemens? Eigenlijk zou dat bij iedereen op de bucket list moet komen te staan. Ben je niet vies van een stuk fietsen en heb je altijd al eens naar Zambia willen afreizen? Wellicht dat het Cycle for Plan-initiatief van Plan iets voor je is. Een unieke reis wordt het in ieder geval zeker!

Stiekem staat het weer hoog op mijn wensenlijst om op reis iets voor een ander te kunnen betekenen. Jaren terug deed ik het al eens in Marokko en Nepal, maar daarna focuste ik me vooral op m’n eigen ervaringen (en mezelf). Nu begint het toch weer te kriebelen. Het geeft zoveel voldoening om bij te kunnen dragen aan het leven van een ander! Ik raakte in ieder geval onwijs geïnspireerd van het idee achter Cycle for Plan van Plan. En misschien heb jij dat gevoel na het lezen van deze post ook wel! Ik deel het concept graag met je.

Cycle for Plan Zambia

Cycle for Plan: het concept

Van 9 tot en met 20 november 2016 vindt Cycle for Plan plaats, en Plan zoekt momenteel nog enkele deelnemers aan deze reis! Het gaat om een 12-daagse fietstocht door Zambia waarbij je in groepsverband in totaal 700 kilometer per mountainbike aflegt door prachtige Afrikaanse landschappen, elke nacht in een tent onder de sterrenhemel slaapt en The Big Five en andere wilde dieren van heel dichtbij zult spotten. Wat dacht je van uitgestrekte savannes, groene valleien en een finish in South Luangwa National Park? Neushoorns, olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en giraffen? Onderweg ontmoet je traditionele stammen – vaak mensen die vrijwel nog nooit westerlingen hebben gezien – zodat je het échte lokale leven ook zelf ervaart.

Cycle for Plan Zambia

Elke deelnemer haalt vooraf minimaal €3.500 op om zo mee te helpen in de strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen. Onderweg bezoek je diverse projecten van Plan zodat je met eigen ogen ziet waar jouw opgehaalde geld naartoe gaat en wat ermee wordt gedaan. Ook maak je kennis met je eigen sponsorkind, haar familie en dorpsgenoten. En hoe tof is het om na terugkomst nog contact met diegene te houden en op de hoogte te blijven van wat er met je geld gebeurt?

Cycle for Plan Zambia

Meer info?

Wil je graag meer weten over deze reis? Plan organiseert deze maand nog twee informatieavonden in Den Haag en Amsterdam:

  • Di 12 april 2016 – 19:00 uur / StayOkay, Scheepmakersstraat 27, Den Haag
  • Do 21 april 2016 – 19:00 uur / Plan Nederland, Stadhouderskade 60, Amsterdam

Lukt het je niet om hierbij te zijn? Check dan de website van Plan voor meer informatie!

Iets voor jou?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒