Ik heb het me eigenlijkĀ altijd al afgevraagd; waar staan de hotelsterren nou precies voor? Wanneer krijgt een accommodatie drie sterren, en wanneer mag een resort er vijf op deĀ voorgevel plaatsen? Deze infographic brengt precies in kaart aan welke eisen een accommodatieĀ moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Handig!

De infographic werkt als volgt: het geeft de belangrijkste minimale eisen aan waar een hotel aan moet voldoen per ster. De linkerkolom toont de faciliteiten die aanwezig moeten zijn in de kamers. De rechterkolom laat de algemene service zien die het hotel haar gasten moet bieden.

De sterren worden in de meeste Europese landen bepaald door een onafhankelijk instituut. In Nederland is het de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC), onderdeel van Koninklijke Horeca Nederland, die de Nederlandse hotellerie rangschikt in ƩƩn van de vijf sterrencategorieƫn. Voor de verschillende categorieƫn gelden objectief te meten basisnormen waaraan elk hotel moet voldoen. Met andere woorden; hoe hoger het aantal sterren des te meer algemene service het hotel haar klanten minimaal moet bieden. Ditzelfde geldt voor de faciliteiten in de kamers van het hotel. Zo moet een hotel met drie sterren onder andere een wake-up service bieden en moeten de hotelkamers voorzien zijn van een passpiegel.

betekenis hotelsterren

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’