Wanneer je op een bestemming bent waar je nog nooit eerder bent geweest, dan is het soms erg handig om een plattegrond bij je te hebben. Natuurlijk kan je geld uitgeven om er eentje in een kiosk te kopen, maar er zijn sowieso al twee plekken in elke stad om een kaart gratis af te halen.

  • Tourist Information-punt

De meest voor de hand liggende plek is natuurlijk het tourist information-kantoor. Elke stad huist wel een gebouw waarbij je informatie kan halen over de desbetreffende plek. Ze verkopen bijna altijd wel boeken over de stad en/of omgeving, er liggen veelal tientallen folders voor het oprapen en – heel handig – bij de balies hebben ze vaak gratis plattegronden van het centrum liggen.

  • Hotels

Zit de tourist office aan de andere kant van de stad vanwaar jij gesitueerd bent? Geen nood! Je hoeft echt niet kilometers te lopen voor een kaart. Vaak hebben hotels ook plattegronden liggen bij de receptie. Normaal gesproken zijn ze voor hun gasten bedoeld, maar als jij naar binnen loopt met je vriendelijkste glimlach dan is het meestal geen enkel probleem om er eentje mee te krijgen.

Ken jij nog een andere plek om een plattegrond af te halen? Roep ‘m hieronder bij de comments!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’