Ga je binnenkort voor langere tijd weg en zie je het wel zitten om geld te verdienen vanuit je hangmat of luie strandstoel? Gelukkig is dat niet alleen weggelegd voor de bloggers, copywriters of de IT’ers onder ons. Sterker nog, iedereen kan werken op reis. En je hebt er alleen maar een laptop voor nodig. Wie weet is een (of meerdere) van deze vier banen wel iets voor jou en kun je zo nóg langer weg blijven! 

Misschien wel handig om alvast even te vermelden: het is wel praktisch als je een beetje uit de voeten kunt met taal of fotografie. Want dat is in (de meeste van) deze gevallen wel vrij essentieel!

Werken op reis

1. Ga vertalen

Heb je een talenknobbel en ben je twee- of zelfs nog meertalig? Ga aan de slag voor een vertaalbureau! Je kunt het zo gek niet bedenken of het moet wel vertaald worden: denk bijvoorbeeld aan hele websites, boeken, contracten of brochures. Bij Vertaalbureau Fairlingo kun je aangeleverde teksten omzetten in een andere taal of juist de teksten van een andere vertaler reviseren. Zo verbeter je je skills ook nog eens!

2. Kijk scripties na

Je herinnert je vast nog wel die maanden dat je zat te zwoegen op je afstudeerscriptie. Bronnen verzamelen, onderzoek doen, literatuurlijst maken… Niet bepaald de leukste dingen om je tijd aan te besteden. Maar gelukkig hoef je je daar ook nooit meer mee bezig te houden, want het enige wat je in dit geval hoeft te doen is andermans scripties na te lezen en op taalniveau te verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld via Scribbr. De intake is wel behoorlijk intens: zo moet je eerst een taalquiz, proefopdracht en proeforder maken. Maar eenmaal aangenomen kun je waar dan ook ter wereld aan de slag, voor minimaal 10 uur per week.

Vrouw met laptop op strand

3. Verkoop je foto’s

Het gemiddelde vakantiekiekje gaat ‘m niet worden, maar als je een beetje talent hebt in fotograferen en foto’s bewerken, kun je er voor kiezen om je beelden aan te bieden bij een zogenoemde stockwebsite, zoals Shutterstock. De eisen zijn behoorlijk streng en de opbrengsten niet superhoog, maar aan de andere kant: als je jaloersmakende pareltjes anders toch niet verder komen dan het thuisfront kun je er maar beter wat aan verdienen, toch?

4. Vul enquêtes in

Niet het meest uitdagende werk, maar wel makkelijk! Zo zijn er diverse websites waarbij je enquêtes in kan vullen in ruil voor een financiële vergoeding. Per ingevulde vragenlijst kun je een paar euro verdienen. Geen baanbrekende getallen, maar hé, voor een paar minuten ongestoord je mening geven wel weer mooi meegenomen. Je kunt dit onder meer bij Opinieland en Surveybee doen.

Ben jij van plan om binnenkort lang weg te gaan en te werken op reis?

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒