Ben ik de enige die vaak denkt: ‘waarom ben ík nou niet op dit geniale idee gekomen? Het is zo simpel!’ Die gedachte had ik ook toen ik hoorde van Spotted By Locals, een website die, heel verrassend, tips van Europese lokalen verzameld. Met andere woorden: hier lees je over plekken die je in reisboeken niet vindt!

WAT IS HET?

Het concept van Spotted By Locals is bedacht door de Nederlanders Sanne en Bart van Poll. Ze willen de wereld een klein beetje beter maken, en ze denken hun steentje bij te dragen door deze website: door steden te ervaren op de manier zoals lokalen dat doen, leer je veel meer over de cultuur en de gewoontes van de inwoners, en zorgt dus voor meer begrip voor en kennis van andere culturen. Ik kan alleen maar zeggen: well done!

Ze focussen zich op 41 Europese steden, en hebben hiervoor een team van lokalen ingeschakeld om hun mooiste, leukste en origineelste tips over hun stad te geven. En wij kunnen daar helemaal gratis gebruik van maken!

HOE WERKT HET?

Elke stad heeft zijn eigen kenners, zijn eigen lokalen die voor ons de beste tips op ‘papier’ hebben gezet. Je scrollt bij de homepage helemaal naar beneden voor het overzicht van de steden of je klikt bovenin op ‘Our Cities’. Vervolgens kom je in een hoofdmenu, waar je de foto’s van de locals ziet staan. Als je daarop klikt, zie je meer info over de desbetreffende persoon en daaronder de blogs die hij/zij heeft geschreven.

Ben je op zoek naar iets gerichtere informatie, dan kun je nóg makkelijker zoeken. Rechts zie je de verschillende categorieën staan, zoals bijvoorbeeld ‘Arts & culture’, ‘Bars’, ‘Shopping’ en ‘Relaxing’. Ga je naar één van deze pagina’s, dan zie je alle blogs over dit desbetreffende onderwerp. Superhandig!

Met een paar Europese stedentrips in de planning, komt deze website met allerlei originele tips precies op het juiste moment op mijn pad. Ik ben fan!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒