De vakantie hoort eigenlijk een moment te zijn waarop je helemaal tot rust komt en kunt ontspannen. Maar de praktijk blijkt voor veel mensen toch even anders. Vaak begint de stress zelfs al bij het boeken van de vakantie! Wil je graag zorgeloos met het gezin op zomervakantie? Vraag een creditcard aan. Dit is waarom!

Kun je op de vakantiebestemming wel met je Maestro betaalpas betalen? En is het autoverhuurbedrijf waar je een auto wilt gaan huren wel te vertrouwen? En kun je Ć¼berhaupt wel een huurauto reserveren? Steeds vaker blijkt dat een creditcard nodig is: om te boeken, maar ook vanwege de veiligheid. Met een creditcard geniet je van een aantal hele fijne voordelen. Zo ga je zeker weten een zorgeloze en ontspannen zomervakantie tegemoet, in ieder geval wat financiĆ«le zaken betreft!

Waarom een creditcard aanvragen een goed idee is:

Boek tijdens de vroegboekperiode, betaal later

Tijdens de vroegboekperiode kun je vakanties tegen hoge kortingen boeken. Door je vakantie vroeg te boeken, kun je veel geld besparen. Het meeste geld spaar je uit wanneer je vijf tot zes maanden vooruit boekt. Voor de zomermaanden juni, juli en augustus betekent dit dus dat je de hoogste kortingen ontvangt wanneer je jouw zomervakantie al in januari, februari of maart boekt. Ook heb je dan nog een ruime keuze. Wil je wel graag profiteren van deze vroegboekkorting, maar kun je of wil je niet direct betalen? Met een creditcard kun je een aanbetaling doen, zonder dat je direct je rekening hoeft te plunderen.

Met een creditcard kun je overal ter wereld betalen

Met je Maestro betaalpas kun je in veel landen betalen en geld opnemen, maar lang niet overal. In dit soort landen is een creditcard noodzakelijk. Zeker wanneer er gebruik wordt gemaakt van een vreemde valuta, is het handig om een creditcard bij je te hebben. Zo heb je altijd de juiste valuta op zak en kun je zonder problemen betalen. Daarnaast hoef je geen grote bedragen aan contant geld bij je te hebben. Ook goed om te weten: wanneer je rechtstreeks bij een buitenlandse vliegmaatschappij of een hotel boekt, is een creditcard steeds vaker de enige betaaloptie.

Geen contante borg bij het huren van een auto

Bij het huren van een auto moet je een borg betalen. Deze borg betaal je vooraf en krijg je normaal gesproken na de huurperiode weer terug. Je krijgt het volledige bedrag terug als je geen schade hebt gereden. Ook eventuele bekeuringen voor verkeersovertredingen kunnen hiervan betaald worden. Helaas zijn niet alle buitenlandse autoverhuurbedrijven even goed te vertrouwen wanneer het gaat om het terugbetalen van de borg. Zelfs wanneer je geen schade hebt gereden, kan het zijn dat je jouw geld kwijt bent. Het is aan te raden om de auto met een creditcard te huren. Zo hoef je geen contante borg te betalen. De reservering vervalt automatisch wanneer er geen aanspraak wordt gemaakt op de borg.

Lees ook: Sunny Cars review: wil je hier wel of niet je huurauto regelen?

Je aankopen zijn verzekerd, wereldwijd

Tot slot zijn je aankopen die je met je creditcard hebt betaald wereldwijd verzekerd. Bijna al je aankopen, zowel fysiek als online, zijn hiermee 180 dagen verzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal. Zo kun je met een gerust hart op vakantie!

.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’