Heb je een vliegticket op het oog, heb je een mooie prijs gevonden en sta je op het punt om te boeken? Niets irritanter dan dat er ineens nog boekingskosten in rekening worden gebracht. Gelukkig is er een manier om die (soms) te omzeilen Ć©n om nog meer geld te besparen!

Van plan om binnenkort een ticket bij bijvoorbeeld KLM te boeken? Kijk dan eens naar de websites van haar partners (in dit geval airlines die bij SkyTeam zijn aangesloten). Daar vallen onder andere Air France, Garuda Indonesia en Alitalia onder. Je kunt niet alleen punten sparen voor je Flying Blue account, maar ook geld besparen! En dit trucje geldt voor alle allianties binnen het vliegtuigwezen, zoals Star Alliance en Oneworld.

Geld besparen via partnerwebsites kan op twee manieren:

1. Kijk en vergelijk

Zo behoren KLM en Air France officieel gezien tot hetzelfde moederbedrijf, maar hebben ze wel nog steeds ieder hun eigen website, vliegtuigen en vluchtroutes. Ze verkopen echter wel elkaars stoelen. En soms is hetzelfde ticket via de website van Air France net wat goedkoper dan wanneer je bij KLM zelf boekt. Je vliegt dan dus nog steeds via KLM.

2. Bespaar op boekingskosten

Let ook op wat achter de laatste ā€˜.ā€™ staat. Op de Nederlandse website (.nl) van KLM betaal je bijvoorbeeld standaard ā‚¬10 aan boekingskosten, op de Franse zusterwebsite van KLM (Airfrance.fr) maximaal ā‚¬5. Scheelt toch weer!

Andere bespaartips

Cover ebook Goedkoop op Vakantie
Wil je nog meer bespaartips lezen? In mijn gratis ebook ‘Goedkoop op vakantie’ deel ik 21 tips om voortaan honderden euro’s te besparen! Download ‘m hier:


* Let op: als je je inschrijft, ga je ermee akkoord dat je op de mailinglist van Reisdoc.nl komt te staan. Je ontvangt maximaal 1 keer per maand een nieuwsbrief in je inbox met nog meer reistips. Je kunt je altijd weer uitschrijven via de link onderin de mail.

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’