Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, deel ik nu elke week een nieuw reisdilemma. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Op reis alleen maar lokaal voedsel of alleen maar westerse gerechten eten?

Een van de leukste aspecten van reizen is voor mij: eten. Geen haar op m’n hoofd die in het buitenland denkt aan diëten, koolhydraten of elk ander ding dat mijn eetlust kan bederven. Gelukkig doe ik dat in Nederland ook bijna niet. Ik vind het fantastisch om op reis de lokale keuken uit te proberen, het is zó’n belangrijk onderdeel van elke cultuur. Maar ik moet daarbij gelijk een kanttekening maken: ik lust veel, maar er zijn dingen die ik echt niet naar binnen krijg. Pittig eten valt bij mij gelijk af. Insecten trekken me nou ook niet bepaald en lokale lekkernijen als koeienogen of schapenmagen zie ik mezelf ook niet echt doorslikken. Gelukkig bestaat de gastronomie van een land uit meer dan alleen dit, dus kies sowieso voor lokaal voedsel. Westers eten doen we thuis wel weer!

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒