Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, zal ik vanaf dit jaar elke week een nieuw reisdilemma delen. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Altijd moeten reizen met een grote koffer of altijd moeten reizen met alleen handbagage?

 (Let op: een backpack mag in dit geval dus niet)

Het liefst zou ik altijd willen reizen met alleen handbagage: geen gezeur met inchecken, nooit je koffer kwijt en altijd snel klaar op het vliegveld. Een grote koffer vind ik vooral lastig: het is zwaar, ik loop er áltijd tegenaan of ‘m omver en ik vind ‘m superirritant wanneer ik eerst in de trein moet zitten. Maar toch kies voor die optie: want ja, als je drie weken achter elkaar op reis bent, dan is alleen handbage gewoon geen optie. Ik moet toch echt iets meer meenemen dan twee t-shirts, twee broeken en m’n slippers. Maar wie houd ik voor de gek: alleen handbagage is sowieso al lastig, al is het maar voor een nachtje, alleen al vanwege alle vloeibare toiletspullen die ik mee wil nemen!

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒