Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. Elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Durf jij mee te doen?

Het dilemma van deze week:

Voor altijd Frans of altijd Duits moeten praten?

Ai ai ai. Met mijn Nederlands en Engels zit het wel meer dan goed, maar andere talen… Not so much.Ā Ik heb vier jaar Frans gehad op de middelbare school en vijf jaar Duits. Daarnaast heb ik nog een half jaar full-time Spaans gestudeerd. Wat er is blijven hangen? Niet zoveel. Wat Spaans betreft bijna niets; het probleem als je het daarna nooit meer hardop spreekt. En eigenlijk geldt dat ook voor Frans en Duits.

Dus in dit geval is het kiezen tussen twee kwaden: als ik beiden probeer te sprekenĀ sta ik best voor lul. Behoor ik ineens tot die groep mensen die zich als Fransoos probeert voor te doen, maar daar keihard in faalt (artikel). En dat gaat er niet in bij die perfectionist in mij. Maar goed, kiezen moet toch. En danĀ ga ik voor Duits: met een beetje inspanning kan ik dat in ieder geval verstaan. En daar kom ik er nog het makkelijkst mee weg als ik Nederlandse woorden op z’n Duits uitspreek.Ā Fake it until you make it!

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’