Voor altijd met alleen handbagage reizen of altijd een grote koffer meeslepen? In de file staan of veel vliegtuigvertraging oplopen? Reisdilemma’s. Ze zijn moeilijk en vooral heel vervelend. (Bijna) elke week deel ik een nieuw probleemgeval en ook ik moet meteen kiezen. Durf jij mee te doen?

Het dilemma van deze week:

Vertraging met het vliegtuig of vast staanĀ in de file?

Beide opties zijn eigenlijk verschrikkelijk. Je wacht en je wacht nog meer, zonder dat je ook maar enig idee hebt hoe lang het nog duurt. Ik heb weleens 6,5 uur vertraging met het vliegtuig gehad onderweg naar Rome. Dag eerste dag! En vorig jaar, aan het begin van mijn kampeeravontuur ben ik ongeveer elk half uur wel terecht gekomen in een nieuwe file. Geloof me, het is voor mij dan heel erg moeilijk om vrolijk te blijven. Het is dus kiezen uit tweede kwaden. Ik ga voor het vliegtuig; op deze manier kun je nog rondlopen op het vliegveld, heb je vaak toegang tot Wi-Fi en heb je bij heel veel vertragingĀ ook recht op compensatie. En dat verkies ik toch boven zitten in een auto, waarbij je letterlijk geen kant op kan.

Wat kies jij?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’