Na de vele reacties op mijn lijst in 2014, zal ik vanaf dit jaar elke week een nieuw reisdilemma delen. Het enige verschil met voorheen: ik moet dit keer ook zelf gelijk antwoord geven. Ik móét meteen kiezen. En geloof mij, makkelijk zijn ze nooit. Doe je ook mee?

 

Het dilemma van deze week:

Op reis terwijl het altijd +40 graden is of op reis terwijl het de hele tijd regent?

Pff, nou beiden liever niet. De ideale situatie voor mij is: zonnetje en een temperatuur van zo’n 25 graden. Maar ja, die optie hebben we nu niet. Heet is kiezen uit twee kwaden. Dan ga ik maar voor reizen wanneer het +40 graden is. Van regen word ik echt heel erg treurig, zéker op vakantie. Alles wordt zoveel minder mooi wanneer het met bakken uit de lucht komt! Met 40 graden zou bij wijze van spreken zelfs mijn haar zweten, maar ach, aan warmte wen je op een gegeven moment wel. Ik kan me nog herinneren dat ik het aan het begin van mijn tijd op Curaçao altijd bloedheet had. Het was overdag 35 graden en ’s avonds 25. Na anderhalve maand waren de temperaturen nog precies hetzelfde, maar had ik het ’s avonds gewoon echt koud. Zat ik daar met een lange broek en een vest aan. Alles went. Zelfs ontiegelijke hitte.

Wat zou jij kiezen?

De eerdere reisdilemma’s teruglezen? Klik hier!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒