Wanneer ik op reis ben, probeer ik altijd zoveel mogelijk dingen te bewaren. Vliegtickets, bustickets, kaartjes van leuke restaurantjes, muntjes… Eenmaal terug thuis, gooi ik het algauw in een plastic mapje en zie ik het de eerstkomende tijd niet meer terug. Maanden later kom ik het weer tegen en belandt het alsnog in de prullenbak, niet wetende wat ik er nou mee moet. Maar nu kwam ik een ontzettend leuke oplossing tegen!

Benodigheden:

 • Een fotolijstje met diepte
 • Photoshop
 • Vakantiefoto(‘s)
 • Reissouvenirs
 • Lijm
 • Schaar

Uitleg:

 • Het is belangrijk dat je fotolijstje diepte heeft, anders zullen je meegebrachte souvenirs waarschijnlijk niet passen;
 • Haal het glaswerk eruit;
 • Als je handig bent in Photoshop, maak dan een soort titel (zoals hierboven met ‘Venice Italy’) en gebruik als achtergrond in je letters een bijbehorende vakantiefoto (of meerdere). Weet je niet hoe je dat moet doen? Lees dan hier een tutorial;
 • Heb je geen Photoshop, dan kun je uiteraard ook met een mooie stift aan de slag en het zelf schrijven;
 • Knip het vel papier op maat en plaats het op de achtergrond;
 • Plak de souvenirtjes daar waar jij dat leuk vindt;
 • En klaar is kees!
Bron.
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ā‡’