fbpx
gezonde snacks op reis
gezonde snacks op reis

7 gezonde snacks voor op reis én je hebt er geen keuken voor nodig

Als er iets is waar ik chagrijnig van kan worden, dan is het trek hebben en niet kunnen eten. Zeker op reis wil ik het nog wel eens voor elkaar krijgen om onderweg te zijn en geen enkele toegang te hebben tot iets dat m'n maag koest houdt. Nog zoiets: zodra ik de hort op ben heb ik ook altijd de neiging om ongezond te eten. En dus heb ik vanaf nu een goed voornemen: ik neem gezonde snacks mee op reis, en veel ook. Deze zeven dingen gaan in ieder geval de koffer of tas in!

Als er iets is waar ik chagrijnig van kan worden, dan is het trek hebben en niet kunnen eten. Zeker op reis wil ik het nog wel eens voor elkaar krijgen om onderweg te zijn en geen enkele toegang te hebben tot iets dat m’n maag koest houdt. Nog zoiets: zodra ik de hort op ben heb ik ook altijd de neiging om ongezond te eten. En dus heb ik vanaf nu een goed voornemen: ik neem gezonde snacks mee op reis, en veel ook. Deze zeven dingen gaan in ieder geval de koffer of tas in! 

Je wilt mij namelijk niet chagrijnig meemaken. En laten we eerlijk zijn, die extra’s aangekomen kilo’s gaan er nooit, maar dan ook nooit, makkelijk af als je eenmaal weer thuis bent. Als anti-keukenprinses ging ik daarom op zoek naar gezonde snacks die gewoon kant en klaar in de supermarkt te koop zijn, en waarvoor je dus niet ook nog eens in de keuken hoeft te staan. Het leven kan zo simpel zijn.

1. NOOTJES

Denk bijvoorbeeld aan walnoten, cashewnoten of amandelen. Wel de ongezouten variant natuurlijk. Je kunt ze makkelijk meenemen, zijn niet afhankelijk van een koelkast en bevatten daarnaast ook nog eens veel proteïnen.

gezonde snacks op reis

2. FRUIT

Het grote voordeel van fruit is dat het overal ter wereld wel verkocht wordt. In Nederland zou ik vooral voor appels kiezen, maar in het buitenland valt de keuze al snel op bananen. Zitten in een schil, hoeven niet gewassen te worden en zijn eigenlijk altijd lekker.

gezonde snacks op reis

3. GESNEDEN WORTELEN

Als je echt lui bent – zoals ik – koop je heel makkelijk kleine porties met groenten in de supermarkt. Zo kun je voor heel weinig geld prima een voorgesneden zak met wortelen of mini-tomaatjes meenemen.

gezonde snacks op reis

4. GEZONDE MUESLIREPEN

Ja, de meeste varianten bevatten een portie suiker waar je ‘u’ tegen zegt, maar gelukkig zijn er ook varianten die voornamelijk gezonde bestanddelen bevatten. Zoals die van Zonnatura bijvoorbeeld; en die kan je weer gewoon bij je normale supermarkt vinden.

gezonde snacks op reis

5. RIJSTWAFELS

Simpel en kost amper iets, maar oh zo fijn als je honger hebt en je niets anders bij je hebt. En anders zou je ook nog zo’n zakje met rijstzoutjes kunnen inpakken, net iets meer bite.

gezonde snacks op reis

6. STUDENTENHAVER

Goede aanvulling op de eerder genoemde nootjes: een zakje studentenhaver bevat naast noten ook nog eens gedroogd fruit en rozijnen.

gezonde snacks op reis

7. POPCORN

Oke, misschien niet de allergezondste optie, maar stukken beter dan chips. Ander groot pluspunt: een zak weegt amper iets en je kunt het in bijna elk (westers) land wel verkrijgen.

gezonde snacks op reis

Wat neem jij standaard mee aan gezonde snacks op reis?

Over de auteur

TIP: Download ons gratis ebook

Cover ebook Goedkoop op Vakantie

De 21 beste bespaartips in een gratis ebook

In dit ebook delen we onze favoriete tips om voortaan altijd goedkoper op vakantie te gaan. Vul je gegevens hieronder in en je ontvangt het boek direct in je mailbox! Meer info ⇒


9 Comments

  1. Ik neem altijd Quest bars of eiwitrepen o.i.d. mee. Een pakje TUC’s wil ook nog wel eens in mijn tas belanden, maar helaas zijn die vaak op dag 1 al op. Niet echt de bedoeling van het hele idee :P

  2. Ik vind het ook altijd lekker om crackers, komkommer, snoep tomaten of een hard gekookt eitje mee te nemen. En een paar mueslirepen neem ik ook standaard mee op reis. Handig dat ze al verpakt zijn en ze zijn precies groot genoeg voor een snack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 gezonde snacks voor op reis én je hebt er geen keuken voor nodig

Door: Chantal Leestijd: 2 min