Welke vrouw (en man) kent de volgende filmscène niet? Beroemd actrice Anna Scott (Julia Roberts) is op zoek naar een reisboek en loopt geheel toevallig de boekwinkel van William Thacker (Hugh Grant) binnen. Ze worden verliefd, komen een paar hobbels tegen, maar hun liefde blijkt toch groot genoeg om voort te duren. Genoeg over de film ‘Notting Hill’, deze Londense wijk is namelijk ook leuk zonder dat je de film hebt gezien!

Een paar weken terug werd bekend dat de boekwinkel die voorkomt in de film hoogstwaarschijnlijk zal ophouden te bestaan. Dit wereldberoemde verkooppunt kan de rekeningen niet meer betalen en is dus dringend op zoek naar een nieuwe eigenaar. Mocht je geen tijd hebben om snel nog even een bezoekje te brengen aan deze toeristische trekpleister, geen nood, er zijn genoeg andere leuke plekken in deze wijk om te bezoeken.

Notting Hill ligt in stadsdeel Kensington en Chelsea, middenin Londen. Het eerste wat opvalt als je door de wijk loopt, zijn de prachtige Victoriaanse huizen, zoals je die hierboven kan zien.

Maar de echte place to be is natuurlijk Portobello Road. Waarom? Niet alleen vanwege de film, maar ook vanwege de volgende plekjes:

Elke doordeweekse dag en op zaterdag kan je de markt bezoeken van 8.00 tot 18.30 uur, die Portobello Road bijna geheel vult met allerlei verschillende kraampjes.

Daarnaast huist de straat de schattigste winkeltjes met de leukste (maar eigenlijk totaal niet bruikbare) spullen. Als je een goede neus voor het speuren naar originele dingen hebt, dan zit je hier goed. Op Portobello Road vind je winkels met vintage kleding en kleurrijke accessoires, antieke meubels en veel plekken om een hapje of drankje doen.

Voor souvenirtjes ben je hier ook zeker op het juiste adres; deze winkel heeft alles wat het hartje een rasechte toerist maar begeert.

De sfeer in deze straat is fantastisch. De locals zijn zo gewend aan de toeristen dat ze gewoon lekker hun eigen ding blijven doen. De winkeltjes zijn leuk, de architectuur erg mooi en het eten is heerlijk. Als je dan toch in Londen bent, dan is het zeker de moeite waard om hier even een rondje te lopen.

Tips:

  • Ga vooral met de metro (lijnen Central, Circle en District) naar deze wijk en stap uit bij de halte ‘Notting Hill Gate’. Vanuit hier is het ongeveer tien minuten lopen naar Portobello Road.
  • Ga vooral niet met de auto, parkeren is een hel in deze wijk.
  • Op vrijdag en zaterdag staat er een antiekmarkt, waarbij vooral op zaterdag veel tweedehands spullen worden aangeboden.
  • Maar probeer doordeweeks een bezoekje te brengen aan deze straat, in het weekend zie je door de toeristen de straat niet meer.
author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒