Portugal

Mooiste plekken Madeira: 5x uitzichten waar je ‘u’ tegen zegt

Mooiste plekken Madeira

Als er iets duidelijk aanwezig is op Madeira, dan is het wel natuur. Denk bloemen, bergen én adembenemend mooie uitzichten. Tijdens mijn roadtrip over het eiland ben ik behoorlijk wat pareltjes van panorama’s tegengekomen. Dit zijn vijf van de mooiste plekken op Madeira (als je het mij vraagt)! 

Nou zal ik de laatste zijn die zegt dat ik álle highlights op het bloemeneiland heb gezien, en er zijn dus ook zeker meer prachtige plekken te vinden. Maar een ding is zeker: deze mooie uitzichten wil je absoluut niet overslaan tijdens je verblijf op Madeira.

1. Ponta do Rosto

Zo’n plek dat zelfs de moeite waard is als het keihard waait en regent (zie foto hieronder): Ponta do Rosto. De rode en bruine kleuren vormen een tof contrast met de blauwe zee en dankzij de picknicktafels en barbecue toef je hier met een beetje zon mer dan prima. Kun je nagaan als je hier met zonsondergang zit!

Locatie


2. Quinta do Furão

Op deze plek vind je een top (maar betaalbaar) restaurant, zodat je letterlijk luncht of dineert met een view waar je ‘u’ tegen zegt. Gelukkig mag je hier ook van het uitzicht genieten als je niet wilt eten; er is een apart dek gecreëerd voor de mensen die alleen voor het panorama komen.

Locatie

Roadtrip Madeira

Lees ook: Dit zijn de 9 must-see Madeira bezienswaardigheden die je niet wilt missen

Roadtrip Madeira

3. Porto Moniz

In Porto Moniz vind je twee natuurlijke zwembaden: een gratis variant en een die maar €1,00 entree bedraagt (en ook meer faciliteiten heeft). Zie je jezelf al zitten in het water? Biertje in de hand en uitzicht op deze geweldige rotsen en het golvende water van de zee erachter? Ik zou het wel weten.

Locatie

Lees ook: 8 dingen die je écht wilt doen op Madeira


4. Onderweg naar Porto Moniz

Ook onderweg naar Porto Moniz kom je een pareltje van een uitzicht tegen. Je hebt vanaf deze plek zicht op (wederom) de zee, maar ook op een waterval en de inmiddels afgesloten weg die onder de waterval doorloopt.

Locatie


5. Cabo Girão

Het is een van de hoogste kliffen ter wereld (580 meter hoog) en daarom bied Cabo Girão je een gegarandeerd mooi uitzicht. Mits het niet mistig is, want met wolken voor je neus zie je natuurlijk nog niet veel. Wat je kunt verwachten in een notendop: prachtige rotsen, heel veel zee, een glazen loopbrug en ook nog eens de Onze-Lieve-Vrouw van Fátima kapel!

Locatie

Lees ook: Roadtrip Madeira: met dit rondje kom je langs de tofste highlights

Praktische informatie

Zo kom je er

Er zijn tegenwoordig meerdere opties om van Nederland naar Madeira te vliegen. Je vliegt in zo’n vier uur van Amsterdam naar Madeira. Wil je alle opties checken? Het handigste is dan om op Tix.nl te kijken!

Huurauto

Heb je een huurauto nodig? Mogelijkheden genoeg! Ik boek zelf altijd via Sunny Cars. Wanneer je daar je auto regelt weet je zeker dat je geen extra kosten hoeft te betalen en dat je altijd all-in verzekerd bent. Lees ook onze review over Sunny Cars >>

Accommodaties

Je hebt op Madeira heel veel keuze in accommodaties: van überhip tot authentiek Portugees. Ik sliep zelf in een van de Charming Hotels, maar je kunt natuurlijk ook in meerdere accommodaties verblijven! Voor een overzicht van alle opties aan hotels, check Booking.com.

Meer informatie

Wil je meer informatie over Madeira of over Portugal zelf? Check dan deze handige websites:

En check ook onze andere artikelen over Madeira en de rest van Portugal!

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒