Ik ben drie keer op Texel geweest. De rest van de waddeneilanden stonden nog hoog op mijn wensenlijstje. Maar gelukkig heb ik inmiddels even kunnen vertoeven op dat andere eiland dat begint met een T: Terschelling. En dat smaakt naar meer, wat een prachtige natuur hier!

Een dag is natuurlijk veel te kort om deze plek te ontdekken. Hoewel het Friese Terschelling niet groot is (86,16 km²), is er daarentegen genoeg te doen op dit eiland. Ik koos ervoor om me tijdens dit bezoekje te focussen op dat wat Terschelling Terschelling maakt: 80% van het eiland bestaat uit natuur. Terschelling wordt ingeklemd door zee, maar op het land vind je onder meer 30 kilometer aan strand, maar ook bossen, duinvalleien, polders en heide. Met de fiets maakte ik – samen met Joeri van Staatsbosbeheer – een tocht langs een aantal van de hoogtepunten. Prachtig, zelfs met slecht weer.

Lees ook: 10x wat te doen op Terschelling: de leukste tips!

En last but not least: mijn favoriete plek. Het strand! Waar ik ook ter wereld ben, hier kan ik nooit genoeg van krijgen. Ik krijg gelijk zin om weer terug te gaan!

Zoek je nog een fijne uitvalsbasis op Terschelling? Ik verbleef direct naast het strand in Paal 8 Hotel aan Zee, een comfortabel hotel met groot terras ver weg van alle ‘drukte’ (voor zover je daar van kan spreken op het eiland). Ook is er een wellness met o.a. een binnenzwembad aanwezig. Dankzij de huurfietsen van het hotel ben je in een mum van tijd in het centrum van West-Terschelling. 

author-sign

Chantal

Hi, ik ben Chantal en de oprichter van Reisdoc.nl. Mijn eerste verre reis was in 2008 en sindsdien pak ik elke kans om weer iets anders van de wereld te zien. Al sinds 2011 deel ik hier mijn beste reis- en bespaartips. Mijn doel? Zorgen dat elke bestemming betaalbaar wordt voor je! Lees meer ⇒