fbpx

Zo mooi is de natuur op Terschelling

Ik ben drie keer op Texel geweest. De rest van de TV-TAS stond nog hoog op mijn wensenlijstje. Afgelopen weekend kreeg ik de mogelijkheid om bijna 24 uur te vertoeven op dat andere eiland dat begint met een T: Terschelling. En dat smaakt naar meer, wat een prachtige natuur hier! 

Een dag is natuurlijk veel te kort om deze plek te ontdekken. Hoewel het Friese Terschelling niet groot is (86,16 km²), is er daarentegen genoeg te doen op dit eiland. Ik koos ervoor om me tijdens dit bezoekje te focussen op dat wat Terschelling Terschelling maakt: 80% van het eiland bestaat uit natuur. Terschelling wordt ingeklemd door zee, maar op het land vind je onder meer 30 kilometer aan strand, maar ook bossen, duinvalleien, polders en heide. Met de fiets maakte ik – samen met Joeri van Staatsbosbeheer – een tocht langs een aantal van de hoogtepunten. Prachtig, zelfs met slecht weer.

En last but not least: mijn favoriete plek. Het strand! Waar ik ook ter wereld ben, hier kan ik nooit genoeg van krijgen. Ik krijg gelijk zin om weer terug te gaan!

Delen?

.

Gratis ebook

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.